Foto no Jiveskiles Universitātes

Laika posmā no 2. līdz 6. oktobrim viena no FORTHEM alianses partneruniversitātēm – Jiveskiles Universitāte – organizēja kombinētās intensīvās programmas (blended intensive program – BIP) apmācību nedēļu partneruniversitāšu personālam. Vizītes laikā aktualizēti jautājumi par studentu, personāla un docētāju mobilitāšu popularizēšanu alianses ietvaros. Pasākumā piedalījās FORTHEM alianses vietējo ofisu pārstāvji un kolēģi no Mobilitātes nodaļām. Latvijas Universitāti (LU) pārstāvēja Aleksandra Kjakste, Marta Vilkauša un Beāte Ramiņa-Lo Bello.

Programmas laikā dalībnieki bija aicināti izvēlēties tēmas, kas saistītas ar studentu mobilitāti vai ar docētāju un personāla mobilitāti LU Mobilitātes nodaļas vadītāja Beāte Ramiņa-Lo Bello iepazīstināja pasākuma dalībniekus ar LU sasniegumiem studentu un docētāju mobilitātes organizēšanā, sniedza statistikas datus un detalizētu procedūru aprakstu par mobilitātes norisi Universitātē.  Aleksandra Kjakste ar savu pieredzi dalījās docētāju un personāla modulī, kur prezentēja LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) pieredzi docētāju un personāla mobilitātes organizēšanā un tās sasaisti ar fakultātes attīstības stratēģiju. Marta Vilkauša savu ekspertīzi prezentēja studentu mobilitātes modulī, kur stāstīja par papildus atbalstu, ko sniedz LU mobilitātes dalībniekiem ar ierobežotām iespējām. 

Apmācību nedēļa bija ļoti piesātināta ar lekcijām, semināriem un darba grupām, bet tas ļāva arī iepazīt jaunus cilvēkus, veidojot ciešāku tīklošanos FORTHEM alianses ietvaros. “No personīgās perspektīvas, vērtējot šo apmācību nedēļu, var secināt, ka tā ir bijusi ļoti produktīva, jo pasākuma laikā tika iegūtas jaunas idejas, ko varētu realizēt LU, ar mērķi pilnveidot savu kā ārējo sakaru koordinatoru (gan institucionālā, gan fakultātes līmenī) darbu,” uzsver LU Mobilitātes nodaļas vadītāja Beāte Ramiņa-Lo Bello

Pasākuma laikā dalībnieki aktualizēja vairākus svarīgus jautājumus, kā piemēram, kādi ir galvenie šķēršļi studentu, docētāju un personāla mobilitātē; kā padarīt esošās mobilitātes iespējas redzamākas; kā veicināt mobilitāti. Papildus dalībnieki dalījās ar pieredzi, kā notiek studentu, docētāju un personāla mobilitātes organizēšana viņu augstskolās. 

Ārējo sakaru koordinētāja Aleksandra Kjakste akcentē, ka “viena personiska tikšanās aizvieto vismaz piecas tiešsaistes tikšanās reizes. Tas nozīme, ka turpmāk darbi ritēs ātrāk, jo nu jau esam personīgi iepazinušies ar citu valstu kolēģiem.” 

Mobilitātes veids: FORTHEM Staff BIP: Strengthening Collaboration and Quality of Mobility.

Dalīties

Saistītais saturs

FORTHEM pieredze: LU studenti Agderas Universitātē
05.12.2023.

FORTHEM pieredze: LU studenti Agderas Universitātē