Latvijas Universitātes (LU) studenti – vēstneši – turpina viesoties Latvijas reģionu skolās, lai informētu par studijām LU, studenta sadzīvi un ārpusstudiju aktivitātēm. Laikā no 31. oktobra līdz 3. novembrim apmeklētas Latgales un Vidzemes reģiona skolas – Jēkabpilī, Valmierā, Rūjienā, Cēsīs un Murjāņos. Vizīšu laikā seši LU studenti un LU Medicīnas fakultātes pārstāve dalījās ar pieredzes stāstiem un svarīgākajām niansēm, kopumā informējot vairāk kā 500 skolēnus.

LU piedāvā izbraukuma vizītes Latvijas skolās, lai informētu skolēnus par studiju iespējām universitātē. Katrai skolai, uzklausot tās vēlmes, tiek piemeklēti LU vēstneši no dažādām studiju programmām, kā, piemēram, šoreiz tika pārstāvētas studiju programmas “Komunikācijas zinātne”, “Diplomātija”, “Ekonomika”, “Ķīmija”, “Psiholoģija” un “Skolotājs”. Savukārt Rūjienas un Valmieras skolās viesojās LU Medicīnas fakultātes pārstāve Madara Marija Ose.  

Vizīšu laikā novērots, ka skolēniem lielākās bažas ir par eksāmenu rezultātiem un lielo konkursu, tāpēc sarunās vairāk tiek stāstīts par iestāšanās prasībām un eksāmenu vērtēšanu – minimālo procentu skaitu, lai eksāmens būtu nokārtots, kā arī par citām niansēm, kas nepieciešamas, lai kļūt par studentu. “Vizītē apmeklējām gan pamatskolēnus, gan vidusskolēnus. Kopumā interese ir visiem. Pamatskolai – jo vidusskolā ir jāizvēlas attiecīgais mācību priekšmetu “grozs”, bet vidusskolēniem – pašsaprotami, priekšā lielā izvēle,” akcentē LU vēstnese Auce Mūrniece.  

Tāpat skolēniem tiek stāstīts par unikālo iespēju studijas LU apvienot ar  augsta līmeņa sportu – jeb tā saukto Duālo karjeru. “Tas nav neiespējami, īpaši jau mums sportistiem, kam disciplīna un atbildība pret darbu un rezultātu nav sveša. Tādēļ esmu pārliecināta, ka liela daļa no Murjāņu skolas sportistiem varētu izvēlēties LU tieši Duālās karjeras dēļ,” piemin Auce.  

Ciemojoties Jēkabpils Valsts ģimnāzijā un Jēkabpils 3. vidusskolā, LU vēstnese Lora Grauda secina, ka Latvijā ir ļoti daudz atraktīvu un enerģisku jauniešu, kas ir gatavi attīstīties un iegūt jaunas zināšanas gan par studiju iespējām, gan par to kā studentam sevi motivēt. Skolēni izrādījuši interesi par LU Akadēmiskā centra attīstības plānojumu turpmākajos gados un par konkrētām studiju programmām, piemēram, tiesību zinātni, mākslu un sociālajām zinātnēm.  

“Novēroju, ka jauniešus var motivēt ar viņiem runājot “jauniešu valodā”. Stāstot savu pieredzi, studiju uzsākšanas posmu, grūtības un ieguvumus, skolēni patiesi klausījās ar interesi un aktīvi uzdeva jautājumus!” uzsver Lora. 

Iepazīstini savas skolas skolēnus ar studijām Latvijas lielākajā augstskolā! Lai pieteiktu savu vizīti LU Akadēmiskajā centrā vai izteiktu vēlmi LU vēstnešiem apmeklēt kādu no Latvijas skolām – aicinām sazināties ar Studentu piesaistes nodaļu: ilva.steke@lu.lv, 67033996.    

Dalīties