Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Latvijas Universitāte (LU) aicina akadēmisko personālu pieteikties tālākizglītības programmai „Mācīšanas-mācīšanās un vērtēšanas autentiskums universitātē mākslīgā intelekta radītajos izaicinājuma apstākļos”, ko vadīs asoc. prof. Sanita Baranova.

Programma atbilst profesionālās pilnveides iespējām par inovācijām augstākās izglītības sistēmā un augstskolas didaktikas jomā un tās laikā docētājiem būs iespējas pilnveidot pieredzi par aktualitātēm mācīšanas-mācīšanās un vērtēšanas pieeju un metožu izvēlē, izvērtēt mākslīgā intelekta risinājumu radītos ieguvumus un akadēmiskās integritātes riskus mācīšanā, mācīšanās procesā un autentiskā vērtēšanā.  

Programmas noslēgumā katrs dalībnieks iegūs LU apliecību par profesionālo pilnveidi 10 stundu apjomā. Tālākizglītības programmu organizē Personālvadības departamenta Akadēmiskās kompetences attīstības nodaļa. 

Mācību programmā: 

  1. Piedāvāsim sistematizētu pārskatu par mācīšanas-mācīšanās un vērtēšanas labo praksi, dodot pētniecībā balstītus ieteikumus prakses uzlabošanai. 
  2. Moderētā koleģiālas pieredzes apmaiņā dalīsimies pieredzē un bagātinānāsim dalībnieku mācīšanas un vērtēšanas praksi, kas balstīta saskaņotā konstruktīvisma teorijā un dizaina domāšanas pieejā. 
  3. Veicināsim dalībnieku pieredzes pilnveidi par aktualitātēm mācīšanas, mācīšanās un vērtēšanas pieeju un metožu izvēlē. 
  4. Pārbaudīsim un analizēsim dažādas mācīšanas, mācīšanas un vērtēšanas metodes sasniedzamo rezultātu kontekstā. 
  5. Izvērtēsim mākslīgā intelekta risinājumu radītos ieguvumus un akadēmiskās integritātes riskus mācīšanā, mācīšanās procesā un autentiskā vērtēšanā. 
 

Pašlaik mācībām var pieteikties tikai LU akadēmiskais personāls. Pieteikšanās anketa: https://forms.office.com/e/ZX6b1xVxQ5

Mācības notiks tiešsaistē MS Teams: 

1. grupa 

  • 15. novembris plskt. 10.00 - 13.15 
  • 22. novembris plkst. 10.00 - 13.15 

2. grupa 

  • 15. novembris plkst. 16.00 - 19.15 
  • 22. novembris plkst. 16.00 - 19.15 

Dalīties