Avots: Unsplash

Aizvadītajā sestdienā, 21. oktobrī, viesnīcā “Pullman”, norisinājās Latvijas 2023. gada Studentu čempionāts šahā. Latvijas Universitāti šajā čempionātā pārstāvēja 6 studenti – Rihards Bekasovs, Raivis Kristians Pakalns, Dāvids Pikšis, Daniels Janovskis, Roberts Rēvalds un Roberts Riņķis.

Sacensības notika saskaņā ar FIDE ātrā šaha noteikumiem pēc Šveices sistēmas 7 kārtās. Katram dalībniekam apdomas laiks bija 12 minūtes līdz partijas beigām, kā arī + 5 sekundes par katru izdarīto gājienu. Kopumā šajā čempionātā startēja 19 dalībnieki – 6 no Latvijas Universitātes, 9 no Rīgas Tehniskās universitātes, 2 no Rīgas Stradiņa universitātes, 1 no augstskolas “RISEBA” un 1 no Rīgas ekonomikas augstskolas.

Mūsu studenti cīnījās godam, bet mazliet pietrūka līdz pjedestālam. Dāvids Pikšis izcīnīja 4. vietu, Rihards Bekasovs 5. vietu, Raivis Kristians Pakalns 6. vietu, Daniels Janovskis 9. vietu, Roberts Rēvalds 12. vietu, bet Roberts Riņķis 18. vietu.

Dāvids Pikšis pēc čempionāta izeicās atzinīgi gan par savu, gan par komandas biedru veikumu, kā arī par turnīra kvalitāti: “Ļoti nedaudz pietrūka līdz 3 vietai. LU cīnijās kārtīgi, bet punkti pietrūka, lai apsteigtu RTU un palikām 2. vietā. Turnīrs bija ļoti labi noorganizēts un valdīja jautra atmosfēra. Spēles bija ļoti saspringtas un iznākums izšķīrās spēļu galotnēs, kad svarīgi bija laika trūkumā saglabāt koncentrāciju un vēsu prātu.”

Dalīties