Latvijas Universitāte (LU) aicina studentus piedalīties Pilsoniskās iesaistes projektā, kurā FORTHEM alianses studenti var līdzdarboties un izstrādāt idejas cilvēku ar invaliditāti integrācijai darba tirgū.

2006. gada decembrī Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālā asambleja pieņēma Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām (CRPD), “lai veicinātu, aizsargātu un nodrošinātu, ka visas personas ar invaliditāti pilnībā un vienlīdzīgi izmanto visas cilvēktiesības un pamatbrīvības”. 

Bet kāda ir reālā darba tirgū strādājošo cilvēku ar invaliditāti situācija visā Eiropā – tagad, gandrīz 20 gadus vēlāk? Vai personas ar invaliditāti patiešām piedalās atvērtā, iekļaujošā un pieejamā darba tirgū? Ja nē, kas jādara, lai situāciju uzlabotu?  

Aicinām jauniešus, LU studentus, iesaistīties un dalīties ar kreatīvām, radošām idejām, lai iegūtu starptautisku perspektīvu par situāciju un strādātu pie labākās prakses idejām, kā to uzlabot. 

Pakalpojumu mācību projekts “Ceļā uz iekļaujošāku darba tirgu” pēta, vai un kā Eiropas valstis ievēro ANO konvenciju 17 gadus pēc tās pieņemšanas. Dalībniekiem būs iespēja līdzdarboties mazās grupās pie pašu izvēlēta gadījuma, kas saistīts ar CRPD ieviešanu jūsu attiecīgajā valstī, izmantojot zināšanas un prasmes jūsu studiju jomā.  

Projekts ir atvērts visiem FORTHEM iesaistītajiem studentiem.  

Sākot ar 2023. gada decembri, dalībnieki apmeklēs īsas tiešsaistes tikšanās, kurās iepazīs komandu, kā arī izlems konkrētu tēmu, pie kuras strādāt, un vēlāk piedalīsies grupu darbā. Projekta svarīgākais punkts būs četru dienu tikšanās Maincā, Vācijā, 2024. gada martā, kur studentiem būs iespēja prezentēt un apspriest sava darba rezultātus. 

Visi interesenti var pievienoties informatīvajai sanāksmei 2023. gada 16. novembrī (13.00–14.30 CET). Reģistrējieties pasākumam ir iespējams portālā vai pievienojieties pasākumam izmantojot šo saiti.  

Pēc pasākuma interesenti var pieteikties dalībai projektā. Pēc tam organizatori izvēlēsies 2-3 studentus no katras FORTHEM universitātes (ierobežots skaits stipendiju), piešķirot maģistrantiem prioritāti salīdzinājumā ar bakalaura grāda studentiem. Izņemot to, studenti tiks uzņemti atbilstoši viņu pieteikuma secībai. 

Dalība ir bez maksas, LU FORTHEM sniedz finansiālu atbalstu braucienam uz Maincu. 

Projektu organizē Johannesa Gūtenberga Universitātes Maincā Karjeras dienests FORTHEM alianses ietvaros ar partneri NRD (Nieder-Ramstädter Diakonie, www.nrd.de), lielu bezpeļņas pakalpojumu sniedzēju personām ar pārsvarā intelektuālās attīstības traucējumiem. 

Dalīties