Latvijas Universitāte asi nosoda provokatīvo teroristisko uzbrukumu Izraēlai un pauž atbalstu tās sabiedrībai. Ikvienai tautai ir tiesības uz dzīvību, brīvību un teritoriālo neaizskaramību, un neviens konflikta saasinājums nevienā situācijā nav attaisnojums zvērīgai un necilvēciskai vardarbībai pret līdzcilvēkiem.

LU izsaka dziļu līdzjūtību visai Izraēlas tautai un bojāgājušo nevainīgo cilvēku tuviniekiem, un pievienojas cerībās droši atbrīvot nolaupītos Izraēlas tautiešus. 

Universitāte pauž atbalstu Izraēlas universitātēm, augstskolām, studentiem, pētniekiem un mācībspēkiem, apņemoties savu iespēju robežās sniegt savu atbalstu kā kolēģiem – pētniekiem, ar kuriem sadarbojamies dažādās Izraēlas zinātniskajās institūcijās, tā universitātē studējošajiem Izraēlas pilsoņiem. 


LU Jūdaikas studiju centrs pauž savu atbalstu Izraēlai un izsaka dziļu līdzjūtību teroristu organizācijas "Hamas" uzbrukumu upuru tuviniekiem. Teroristu uzbrukumā gājuši bojā jau simtiem cilvēku, un vēl tūkstoši ievainoti. 

Solidarizējoties ar Izraēlu, LU Jūdaikas studiju centrs aicina pievienoties Izraēlas vēstniecības un Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes organizētajam atbalsta pasākumam, kas notiks ceturtdien, 2023. gada 12. oktobrī, plkst. 18.00 Rīgas Ebreju kopienas centrā (Skolas ielā 6, Rīga). Iniciatīvas mērķis ir parādīt, ka esam kopā cīņā pret terorismu, un atbalstātam Izraēlas valsti un tās iedzīvotājus. 

Dalīties