Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Šī gada Latvijas Universitātes (LU) Zinātnieku nakts dalībnieku klāstu papildinās divi pētnieki no Ukrainas, kas dalīsies ar savu zinātnisko pieredzi Ukrainā un pārrunās jautājumus par kopīgiem sadarbības projektiem.

Latvijas Universitāte kā FORTHEM aliances dalībniece šī gada jūnijā apmeklēja Nacionālās izglītības aģentūras (NAWA) organizēto pasākumu dažādām Ukrainas augstskolām ar mērķi veicināt sadarbību starp FORTHEM partneruniversitātēm un Ukrainas partneriem.  

Pasākuma laikā LU noslēdza saprašanās memorandu (Memorandum of Understanding) ar Mikolajivas Nacionālo agrāro universitāti (Mykolaiv National Agrarian University) un, balstoties uz šo līgumu, LU uzņems divus Ukrainas pētniekus – Vasiļu Hurbanu (Vasyl Hurban) un Irinu Hončarenko (Iryna Honcharenko),– kuri piedalīsies LU Zinātnieku naktī un būs sastopami Atomfizikas un spektroskopijas stacijā "Smaidīgie spektri" Zinātņu mājas 6. stāvā. 

Šī stacija nebūs vienīgā, kas Zinātnieku naktī uzņems gan lielus, gan mazus pasākuma apmeklētājus. 29. septembra novakarē plkst. 17.00–21.00 apmeklē LU Akadēmisko centru Torņakalnā un piedalies aizraujošos eksperimentos, izzinošās lekcijās, diskusijās, spēlēs un darbnīcās.  

Ar pasākuma programmu var iepazīties šeit: https://www.lu.lv/zinatne/zinatne-un-sabiedriba/zinatnieku-nakts-2023/  

Dalīties

Saistītais saturs

Dodies lielākajā izpētes ceļojumā Zinātnieku naktī Latvijas Universitātē!
08.09.2023.

Dodies lielākajā izpētes ceļojumā Zinātnieku naktī Latvijas Universitātē!