Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs izsludinājis projektu konkursu 2024. gadam. Projekta konkursā uz atbalstu var pretendēt Baltijas valstu augstākās izglītības iestādes un zinātniskās institūcijas, kas plāno īstenot projektus sadarbībā ar Vāciju. Projektu finansējums ir paredzēts, lai uzsāktu vai stiprinātu sadarbību zinātnes un augstākās izglītības jomā starp Vāciju un Baltijas valstīm.  

Projektu iesniegšanas termiņi:

  • līdz 15.10.2023. ar projekta īstenošanas laiku: 01.02.2024.–31.10.2024.;
  • līdz 15.03.2024. ar projekta īstenošanas laiku:  01.06.2024.–15.11.2024.

Projekti var tikt atbalstīti vairākos finansēšanas virzienos

  • Baltica Germanica un Innovativa – atbalsta projektus, kuros zinātniskās sadarbības projekta pamatā konceptuāli tiek ietvertas Baltijas valstu un Vācijas attiecības pagātnē, tagadnē vai nākotnē vai kuri paredzēti Baltijas valstu un Vācijas augstskolu sadarbības īstenošanai īpaši inovatīvos un uz pielietojumu orientētos pētniecības veidos. Viena projekta īstenošanai piešķir finansējumu līdz 5000 EUR, bet atsevišķos pamatotos gadījumos, apjomīgu projektu īstenošanai, tas var sasniegt 10000 EUR.
  • Internacionalizācija un akadēmiskā apmaiņa – atbalsta studiju internacionalizāciju un sadarbības apmaiņas stiprināšanu augstākās izglītības jomā starp Vāciju un Baltijas valstīm. Viena projekta īstenošanai piešķir finansējumu līdz 5000 EUR.
  • Atbalsts sadarbības uzsākšanai – atbalsta projektus sadarbības uzsākšanai starp Vācijas un Baltijas valstu augstākās izglītības iestādēm vai zinātniskajām institūcijām. Viena projekta īstenošanai piešķir finansējumu līdz 2500 EUR.

Nosacījumi dalībai konkursā

  • Projekta iesniedzējam jāpārstāv Igaunijas, Latvijas vai Lietuvas valsts vai valstiski atzīta augstākās izglītības iestāde vai zinātniska institūcija.
  • Projektam jāveicina augstākās izglītības un zinātnes kvalitāte Igaunijā, Latvijā un/vai Lietuvā, kā arī ilgtspējīga zinātniskā sadarbība ar Vāciju.
  • Projekta iesniedzējam projektā jāsadarbojas ar partneri no Vācijas, kurš pārstāv valsts vai valstiski atzītu augstākās izglītības iestādi vai zinātnisku institūciju.
  • Projektā var iesaistīt arī vairākus partnerus no Vācijas un Baltijas valstīm.

Plašāka informācija par projektu konkursu, vadlīnijas un iesniedzamo dokumentu veidlapas ir pieejamas Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja mājaslapā.

Dalīties