Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Tuvojoties Latvijas Universitātes (LU) 104. jubilejai, 22. septembrī plkst. 15.00 LU Lielajā aulā svētku garu ieskandinās veselības aprūpes rezidentu izlaidums, kurā svinīgi sveiks 75 speciālistus no dažādām veselības aprūpes jomām, uzsākot ceļu profesionālajā pasaulē.

Šajā svinīgajā pasākumā tiks godināti 16 ģimenes ārsti, septiņi ķirurgi, pieci anesteziologi, reanimatologi, četri  kardiologi, trīs onkologi un citi speciālisti, kuri ir veikuši neizsīkstošu darbu, mācoties un attīstoties savās izvēlētajās medicīnas nozarēs.  

Rezidentūra medicīnas studijās izveidojās 1997. gadā un tās pirmsākumi saistāmi ar LU Medicīniskās pēcdiploma izglītības institūtu līdz pat 2004. gadam. Savukārt, kopš 2005. gada rezidentūras attīstības programma pastāv kā patstāvīga LU struktūrvienība.   

Kopš 2005. gada specialitāti ieguvuši vairāk nekā 1000 jaunie ārsti. Rezidentūrā vienmēr ir bijis lielākais budžeta vietu un atbilstoši studējošo skaits tieši ģimenes medicīnā. 

“Laika gaitā vērojama tendence, ka pieaug topošo studējošo interese arī par šaurākas jomas specialitātēm, tādām kā oftalmoloģija, otolaringoloģija, endokrinoloģija, dermatoveneroloģija,” stāsta Rezidentūras attīstības programmas vadītāja Anda Požarnova. “Pozitīvais pienesums ir tas, ka jaunie kolēģi ir ieinteresēti daudz darīt arī savā ģimenes ārsta praksē, paplašinot ģimenes ārsta veicamās funkcijas un  ieviešot  tehnoloģiju piedāvātās iespējas.” 

Izlaiduma ceremonija ir unikāla iespēja atzīmēt šo svarīgo brīdi ne tikai absolventiem, bet arī viņu ģimenēm, draugiem un pasniedzējiem, kuri ir veikuši būtisku lomu šo jauno ārstu veidošanā. Universitāte sveic rezidentu programmas absolventus šajā nozīmīgajā dzīves posmā un ir pārliecināta, ka aboslventi būs izcili veselības aprūpes nozares pārstāvji, kuriem ir spēja sniegt pacientiem kvalitatīvu aprūpi.  

Neaizmirstiet saglabāt zinātkāri un turpināt mācīties visu savu profesionālo dzīvi! 

Dalīties