Nokavēji pieteikumu iesniegšanas brīdi studijām Latvijas Universitātē (LU)? Izmanto iespēju un piesakies studijām gan bakalaura, gan maģistra studiju līmenim. Pieteikumus studijām var iesniegt gan fakultātēs, gan sešās LU filiālēs visā Latvijā.

Uzņemšana LU sudiju programmās turpinās, sākot no 8. augusta. Katra fakultāte un filiāle pati nosaka studiju pieteikumu pieņemšanas grafiku, tādēļ aicinām sekot līdzi pieteikumu iesniegšanas grafikiem.  

Atsevišķās LU fakultātēs vēl ir pieejamas arī budžeta vietas pilna laika klātienes studijām, piemēram, bakalaura studiju programmās “Fizika”, “Matemātika”, “Optometrija”, “Informācijas pārvaldība” un “Sociālais darbs”,  “Ģeoloģija” un “Ģeogrāfija", kā arī programmās “Ķīmija”, “Teoloģija un reliģiju zinātne” un "Filoloģija" (klasiskā, vācu, somugru studijas). 

Tāpat var pieteikties pilna laika klātienes studijām ar budžeta finansējumu LU maģistra studiju programmās – “Fizika", “Bibliotēkzinātnes un informācijas”, “Socioloģija”, “Politikas zinātnes”, kā arī “Kultūras un sociālā antropoloģija”, “Datorzinātnes”, “Ģeogrāfija” un “Ģeoloģija”, “Vides zinātne” un “Ķīmija”, “Vēsture”, “Filozofija, "Anglistika" un "Baltu filoloģija". 

Kopumā pieteikumus LU fakultātēs ir iespējams iesniegt 32 koledžas un bakalaura līmeņa studiju programmās un 23 maģistra studiju programmās, savukārt filiālēs – četrās pamatlīmeņa studiju programmās un vienā maģistrantūras programmā.  

Pieteikumu iesniegšana pamatstudiju programmās uzņemšanas turpināšanā notiek fakultātēs un filiālēs klātienē to norādītajos laikos pēc pievienotā grafika, kā arī elektroniski – aizpildot veidlapu un augšupielādējot norādītos dokumentus. Elektroniskā veidlapa būs pieejama no 9. augusta plkst. 8.00 līdz katras fakultātes un filiāles norādītajam termiņam.  

Pirms piesakies studijām, aicinām sagatavot nepieciešamos dokumentus (dokumentus elektroniski ielādēt PDF formātā), iepazīties ar papilduzņemšanas kārtību un dokumentu iesniegšanas grafiku – Koledžas un bakalaura līmeņa studijās un Maģistra līmeņa studijās.  

Vienotās uzņemšanas studijām laikā LU saņēma vislielāko pieteikumu skaitu ar pirmo prioritāti apstiprināto pieteikumu skaitā. TOP3 LU studiju programmas pēc saņemto pieteikumu skaita šogad ir “Ārstniecība”, “Psiholoģija” un “Tiesību zinātne”. Tāpat šogad būtiski pieaugusi ārvalstu jauniešu interese par LU un dubultojies to topošo studentu pieteikumu skaits, kas atbilst uzņemšanas nosacījumiem. 

Izmanto iespēju un pievienojies LU studentu saimei!  

Dalīties

Saistītais saturs

Ceļš uz meistarību sākas Latvijas Universitātē – turpinās uzņemšana maģistrantūrā
14.08.2023.

Ceļš uz meistarību sākas Latvijas Universitātē – turpinās uzņemšana maģistrantūrā

Turpinās uzņemšana pamatlīmeņa studijās! Pievienojies Latvijas Universitātei
11.08.2023.

Turpinās uzņemšana pamatlīmeņa studijās! Pievienojies Latvijas Universitātei