Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Lai radītu un stiprinātu akadēmisko tīklojumu un sniegtu studentiem iespējas gūt pieredzi un jaunas zināšanas starptautiskā vidē, no 17. līdz 28. jūlijam jau otro reizi Latvijas Universitātes Studiju servisa departamenta (LU SSD) Mobilitātes nodaļa sadarbībā ar Utrehtas Universitāti (Nīderlande) organizēja Vasaras skolu.

Starptautiskajā pasākumā “Standing for the West on its Borderlands: Soft and Hard Security Dilemmas and Opportunities of the Baltic States” piedalījās 13 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Amerikas Savienotajām Valstīm, Īrijas, Austrālijas, Vācijas, Nīderlandes, Turcijas, Ķīnas, Čehijas un Slovākijas. Vasaras skolas dalībniekiem tika sniegta piesātināta un daudzveidīga mācību programma, iekļaujot aktuālus medijpratības un drošības studiju tematus, tostarp valstu militāro un "maigo" varu.

Apmācību programmu veidoja LU pasniedzēji - pasn. E. Engīzers un S. Struberga, asoc.prof. T. Rostoks, asoc.prof. I. Ijabs, prof. Ž. Ozoliņa, prof. J. Šķilters, un lekt. L.Ločmele, kuri nodrošināja augstas kvalitātes zināšanas un prakses piemērus akadēmiskajā vidē. Papildus lekcijām un semināriem, dalībniekiem tika piedāvātas arī mācību vizītes, lai iepazītu Latvijas institūciju darbību un kultūras mantojumu. Mācību vizītēs audzēkņi iepazina Latvijas Republikas Parlamenta darbu, apmeklēja Okupācijas muzeju, un guva priekšstatu par Latvijas Transatlantiskās Organizācijas (LATO) un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības (STRATCOM) darbību Latvijā.

Vasaras skolas dalībnieki ar prieku piedalījās arī LU SSD Mobilitātes nodaļas sagatavotajā ārpusmācību aktivitāšu programmā un gida pavadībā devās ekskursijā pa Vecrīgu, izbaudīja Jūrmalu, kā arī klātienē piedalījās Kuldīgas pilsētas svētkos. Vēl vairāk Latvijas kultūras daudzveidības un tradīcijas skolas dalībnieki iepazina, viesojoties Latvijas Nacionālajā Mākslas Muzejā un “Laima” muzeja šokolādes darbīcā.

Īpašu interesi Vasaras skolas dalībnieki izrādīja par latviešu tautas dejām, kuras viņiem bija iespēja iepazīt un izmēģināt uz folkkluba “Ala” deju grīdas. Savas prasmes studentiem bija iespēja attīstīt Vērmanes dārzā Rīgas Danču kluba vadībā. Vasaras skolas noslēguma pasākumā pieci drosminieki izpildīja “Es izjāju prūšu zemi” deju, kā arī izteica apņemšanos piedalīties nākošajos Dziesmu un Deju svētkos.

Pasākuma dalībnieki atzīmēja, ka ir ieinteresēti atgriezties Latvijā nākotnē un labprāt piedalītos arī nākamajā Vasaras skolā, apliecinot ne tikai apmierinātību ar pasākumu, bet arī vēlmi turpināt iesaistīties un iepazīt Latvijas kultūru un tās sabiedrību. Īpašu atzinību skolas dalībnieki izteica par skolas organizāciju un nodarbību saturu, kā arī īpaši novērtēja un uzteica LU SSD Mobilitātes nodaļas pārstāvju Aleksandras Kjakstes un Martas Vilkaušas darbu veiksmīgā pasākumu norisē.

Dalīties