Publicitātes attēls.

Vienpadsmit humanitāro un sociālo zinātņu studenti no Stenfordas Universitātes šovasar atbraukuši no Kalifornijas piedalīties dažādās prakses iespējās Latvijā un Igaunijā. Divu dienu garumā visi studenti tikās Rīgā un apmeklēja vairākas nozīmīgas iestādes, to skaitā jaunās Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra fakultātes telpas Dabas mājā un Zinātņu mājā.  

“Bija tik stilīgi, es pati ļoti labprāt te mācītos! Bet, ja nopietni, arhitektūra bija tiešām iespaidīga,” teica studente Katarīna Bučatskija. Tomēr viņa nav vienīgā no studentiem, kurš cer atgriezties Latvijā pēc šīs vasaras prakses. Students Pārkers Vatss vēl cer iegūt prestižo Fulbraita stipendiju un atgriezsties nākotnē uz studijām Latvijā.

LU Akadēmiskā centra ekskursijā studenti iepazina lekciju telpas, konferenču zāles, jumta skatus, kā arī uzzināja par nākotnes attīstības plāniem. Viesošanās laikā grupa apmeklēja arī Okupācijas muzeju, Ārlietu ministriju, Mākslas muzeju un Nacionālo bibliotēku. Lielākā daļa studentu mācās starptautiskās attiecības un politiku, tāpēc šovasar piedalās pieredzes apmaiņā, strādājot praksēs NATO apvienotajā kiberaizsardzības izcilības centrā (CCDCOE), Baltijas drošības fondā, Tartu Universitātē, un citās nevalstiskās organizācijās.

“Stenforda ir trešā labākā universitāte pasaulē pēc reitingiem, tāpēc ir prieks apmainīties ar pieredzi un parādīt, kā Latvijā tiek būvēta vērienīga izglītības infrastruktūra. Arī turpmāk ir interese regulāri rīkot šādas vizītes sadarbībā ar Ārlietu ministriju. Mēs gribam parādīt pasaulei, ka Latvija ir izcils izglītības galamērķis,” saka Sabiedrisko attiecību projektu vadītājs LU Akadēmiskā centra attīstības programmā Gints Feders.

LU Akadēmiskajā centrā līdz šim veiktās investīcijas sasniedz 84,3 miljonus EUR, un saskaņā ar LU attīstības plāniem, to kopējais apjoms līdz 2027. gadam varētu sasniegt 236,4 miljonus EUR, ieskaitot publiskās un privātās partnerības projektu. Tālākie plāni ietver LU Tehnoloģiju mājas būvniecību, kā arī atbilstoši Akadēmiskā centra teritorijas attīstības vīzijai – vietu nākotnes attīstībai un potenciālām māju piebūvēm.

 

Dalīties