Sper pirmo soli sava augstas pievienotās vērtības uzņēmuma dibināšanā un agrīno investīciju piesaistīšanā - līdz 1. augustam Latvijas Universitātes (LU) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentiem ir iespējams pieteikties zinātņietilpīgo biznesa ideju inkubatoram «UniLab».

Studentu komandām tiek sniegts atbalsts zinātniski ietilpīgas biznesa idejas izstrādei un sākotnējai pārbaudei, sagatavojot tās nākamajai idejas attīstības fāzei – privātai vai publiskai investīciju piesaistei.  

Četru mēnešu garumā komandām tiek sniegts atbalsts tehnoloģijas komercializācijas potenciāla novērtēšanai, individuālo ekspertu konsultācijas intelektuālā īpašuma aizsardzībai, ilgtspējīgas komandas izveidei un deep-tech uzņēmējdarbības uzsākšanai.  

Komandas saņem arī finansiālu atbalstu 5000 eiro apmērā sava biznesa modeļa validācijai, kā arī tehnoloģijas attīstībai tajā virzienā, kas ir ar visaugstāko biznesa potenciālu.  

Būtiski, lai komandu idejas balstās uz zinātniski izstrādātu tehnoloģiju vai pētījumu. Komandā ir jābūt vismaz vienam Latvijas Universitātes vai Rīgas Tehniskās universitātes studentam. Noslēdzoties programmai, komandas demonstrē paveikto potenciālajiem investoriem, kā arī saņem jomas ekspertu vērtējumu un rekomendācijas tālākai idejas attīstībai. 

Programmas mērķis ir veicināt zinātniski ietilpīgu un tehnoloģisku risinājumu nonākšanu komerciālajā tirgū, palīdzot komandai spert pirmo soli sava augstas pievienotās vērtības uzņēmuma dibināšanā un agrīno investīciju piesaistīšanā. 

Piesakies, aizpildot pieteikuma formu www.unilab.lv. 

Dalīties