Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Jaunām sadarbībām atvērta centralizētā Latvijas Universitātes (LU) pētniecības kompetenču datubāze, ko izveidojis LU Zināšanu un tehnoloģiju pārneses centrs (ZPC). Sazinies tieši ar izvēlēto LU pētnieku vai sūti savu sadarbības piedāvājumi ZPC – viss pāris klikšķu attālumā LU portālā.

Jaunizveidotā datubāze radīta, lai LU kā vadošā zinātnes universitāte varētu paplašināt sadarbību ar ārējiem partneriem un sniegt savu ieguldījumu valsts un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā. 

Datubāze ir pieejama LU mājaslapas sadaļā “Sadarbība ar ārējiem partneriem” – Latvijas Universitātes pētniecības kompetences (lu.lv), kur ir iespējams padziļināti iepazīties ar LU pētnieku piedāvātajām kompetencēm dažādās zinātnes nozarēs. Tā regulāri tiks atjaunota un papildināta, tai skaitā, arī ar izvērstāku visas LU pētniecības jomas pārklājošu informāciju par piedāvātajiem pakalpojumiem. 

Universitātes plašais kompetenču spektrs, infrastruktūra un tehnoloģiskais aprīkojums nodrošina atbalstošu vidi pētnieciskai izcilībai, radošumam, starpdisciplināriem risinājumiem, radīto zināšanu un tehnoloģiju pārnesei sadarbības partneriem. 

Visa jaunizveidotajā mājaslapas sadaļā iekļautā informācija ir pieejama arī angļu valodā – Research competencies of the University of Latvia (lu.lv)

SADARBĪBAS UZSĀKŠANAI 

Ārējie sadarbības partneri, atsaucoties uz datubāzē iekļauto kontaktinformāciju, var sazināsies tieši ar izvēlēto sadarbības partneri no LU saimes.  

Ir iespēja izteikt savu piedāvājumu par pētījuma veikšanu un/vai nepieciešamajiem risinājumiem, arī nenorādot konkrētu zinātnes nozari vai konkrētu sadarbības partneri no LU (Sadarbības pieteikumi (lu.lv)). Šādā gadījumā, iespējamais sadarbības piedāvājums tiks nosūtīts uz ZPC, lai eksperti varētu tālāk sazināties ar LU pētniekiem, kuri potenciāli varētu pieteikto problēmu risināt.  

 

Dalīties