Iepazīsti pasauli, izzinot sevi, citus cilvēkus, pasaules kultūras mantojumu, sazinoties ar cilvēkiem no dažādām valstīm, un kļūsti par profesionāli humanitārajās zinātnēs! Papildini un stiprini savas zināšanas valodniecībā, literatūrzinātnē, folkloristikā, teātra zinātnē, filozofijā, kultūrā, teoloģijā, vēsturē, reliģijā un atklāj cilvēka būtību, kā arī pasaules daudzveidību. Dokumentu iesniegšana Latvijas Universitātē (LU) bakalaura līmeņa studijās jau no 14. jūlija!  

Vēlies būt starp radošiem cilvēkiem un attīstīt sevi multilingvālā studiju vidē? Vēlies studēt pie kompetentiem un savā jomā atzītiem mācībspēkiem, tostarp ārvalstu docētājiem, kuri māca savu dzimto valodu? Esi starp savējiem un kļūsti par muzeja vai arhīva speciālistu, kultūras projektu vadītāju, ekspertu, arheologu, pētnieku, pasniedzēju, redaktoru, mārketinga satura speciālistu, skolotāju, tulkotāju, literatūrkritiķi, teātra kritiķi, tulku vai strādā jebkurā jomā, kur nepieciešami arheoloģijas, filozofijas, kultūras, teoloģijas, valodas un vēstures eksperti. Izvēlies studijas LU Humanitāro zinātņu fakultātē (HZF), Vēstures un filozofijas fakultātē (VFF) vai Teoloģijas fakultātē (TF)!

HZF var studēt šādās bakalaura līmeņa studiju programmās:

•           “Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas”,

•           “Austrumu–Rietumu starpkultūru studijas”,

•           “Āzijas studijas”,

•           “Baltu filoloģija”,

•           “Filoloģija (franču, klasiskā, krievu, vācu filoloģija, somugru studijas)”.

Fakultāte lepojas ar saviem absolventiem, kas, studējot iegūtās zināšanas, liek lietā savās daudzveidīgajās profesionālajās gaitās.

VFF apgūsti zināšanas vēsturē vai filozofijā.

Bakalaura studiju programmā “Vēsture” iepazīsti tuvāko Eiropas reģionu vēsturi. Turklāt tā ir vienīgā šāda līmeņa studiju programma Latvijā, kurā vari apgūt profesionāla arheologa darbam nepieciešamās iemaņas. Iegūsti zināšanas pedagoģijā, lai pasniegtu vēsturi skolā vai izmanto daudzveidīgas prakses iespējas arheoloģiskajos izrakumos, arhīvā un muzejos.

Bakalaura studiju programmā “Filozofija” iegūsti plašu un dziļu skatījumu uz nozīmīgākajām filozofijas nozares problēmām, kā arī apgūsti prasmes, kas ir noderīgas jebkurā radošā profesijā. Studiju programmā līdzās jau pazīstamajiem kursiem loģikā un kritiskajā domāšanā, apgūsti retoriku, interpretācijas prasmes, vizuālo valodas analīzi, kā arī prakses ietvaros strādā mediju un izdevniecību redakcijās, arhīvos un piedalīties konferenču organizēšanā.

TF dziļāk iepazīsti dažādas reliģijas un ieskatu sistēmas. 

LU Teoloģijas fakultātes bakalaura studiju programmas “Teoloģija un reliģiju zinātne” ietvaros iegūsti pamatizpratni par kristietības un dažādu citu reliģiju, kā piemēram, budisma, islāma, jūdaisma, hinduisma, uzskatiem, vēsturi, Svētajiem rakstiem, praksi un reliģijas nozīmi mūsdienu sabiedrības procesos. Teoloģijas un reliģijpētniecības studijas ir lieliska platforma, kur pētīt un veidot izpratni par reliģijām mūsdienās un attīstīt iemaņas reliģisku norišu pētniecībā. Studiju laikā apgūsi tādus kursus, kā Pasaules reliģijas, sengrieķu un senebreju valodas, reliģijas psiholoģiju, jaunās reliģiskās kustības, kristietības vēsturi, kā arī daudz ko citu.

Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē www.gribustudet.lv, ar uzņemšanas kārtību var iepazīties LU mājaslapā.

Uzsāc studijas šogad un jau nākošajā gadā kopā atklāsim jaunas iespējas, studējot mūsdienīgā un modernā vidē jaunajā Rakstu mājā Torņakalnā.

Studē drosmīgi – pievienojies Latvijas Universitātes saimei!

Dalīties

Saistītais saturs

Iepazīsti sabiedrību un veido labāku nākotni – studē sociālās zinātnes!
11.07.2023.

Iepazīsti sabiedrību un veido labāku nākotni – studē sociālās zinātnes!

Atklāj pasaules noslēpumus – studē dabaszinātnes ar pilnu jaudu
07.07.2023.

Atklāj pasaules noslēpumus – studē dabaszinātnes ar pilnu jaudu

Studē drosmīgi – izvēlies veselības aprūpes studijas LU
05.07.2023.

Studē drosmīgi – izvēlies veselības aprūpes studijas LU

Izvēlies māszinību studijas – kļūsti par māsu arī Tu!
04.07.2023.

Izvēlies māszinību studijas – kļūsti par māsu arī Tu!