Tiešsaistes konferences "Ķīnas jaunā attīstības filozofija, tās vēsturiskās saknes un nākotnes perspektīvas” foto.

2023. gada 27.‒28. jūnijā tiešsaistē notika Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļas organizēta starptautiska konference “Ķīnas jaunā attīstības filozofija, tās vēsturiskās saknes un nākotnes perspektīvas” (“China’s new development philosophy – its historical roots and future perspectives”).

Konferenci atklāja Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Tans Sungeņs (H.E. Mr. Tang Songgen) un LU prorektors prof. Valdis Segliņš.

Konferencē ar referātiem uzstājās viens no mūsdienu pasaules vadošajiem intelektuāļiem, galvenais Ķīnas eksperts Rietumos, Ķīnas valdības padomnieks, ārsts, filozofs, investīciju baņķieris un starptautisko korporāciju konsultants Dr. Roberts Lorenss Kūns (Robert Lawrence Kuhn) no ASV, vadošs Ķīnas Tautas Republikas stratēģijas formulētājs un interprets prof. Džans Veivejs (Zhang Weiwei), kā arī vairāki ārzemju un LU zinātnieki un mācībspēki.

Konferencē tika iztirzāti būtiski Ķīnas mūsdienu attīstības stratēģijas aspekti kultūrvēsturiskā, filozofiskā, ekonomiskā, politiskā, tehnoloģiju attīstības un vides aizsardzības kontekstā.

Atbildīgais par konferences organizēšanu – prof. Kaspars Kļaviņš.

Vairāk par konverenci uzziniet: https://www.chinaconference2023.lu.lv/

 

Dalīties