Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Lai arī izlaidumu laiks tuvojas izskaņai, jūnija noslēdzošajā svinīgajā dienā – 29. jūnijā – Latvijas Universitāti (LU) absolvē vairāk kā 200 jauno speciālistu no Teoloģijas fakultātes, Datorikas fakultātes un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes. Tradicionāli izlaidumi notiek LU galvenās ēkas Lielajā aulā, lai gan fakultātes atrodas Rīgas dažādās vietās.

LU sveic ikvienu absolventu ar labi padarītu darbu, novēl atvērt īstās karjeras durvis un, lai izdodas sasniegt iecerēto!  

LU TEOLOĢIJAS FAKULTĀTI (TF) ŠOVASAR ABSOLVĒ TEJU 20 JAUNIE SPECIĀLISTI 

TF svinīgais pasākums atklās šīs dienas, 29. jūnija, izlaidumus. Tas sāksies plkst. 10.30. 

Lai arī TF ir viena no mazākajām LU fakultātēm, šogad 18 studenti kļūst par jaunajiem speciālistiem – no tiem 11 bakalaura studiju programmas absolventi, seši maģistra studiju programmas absolventi, savukārt doktorantūru absolvē viens students.  

Diplomu ar izcilību jeb ”sarkano” diplomu šogad saņem viens bakalaura un viens maģistra studiju programmas absolvents. 

Par veiksmīgu zinātniskā darba izstrādi LU rektora atzinību saņem trīs absolventi. 

86 JAUNIE FIZIKAS, MATEMĀTIKAS UN OPTOMETRIJAS EKSPERTI 

Svinīgi saņemot LU diplomu un skanot pateicības vārdiem, 86 jaunie speciālisti kļūst par LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) absolventiem – no tiem 55 bakaulaura un 31 maģistra studiju programmās. 

Rektora atzinība par izcili izstrādātu noslēguma darbu piešķirta 19 FMOF studentiem: Kristeram Kokaram, Adrianai Mauručaitei, Antonam Nikolajevam, Agnesei Spustakai,. Margaritai Annai Zommerei, Ņikitam Karpukam, Filipam Kozirevam, Līvai Elvīrai Bīviņai, Madarai Krūmiņai, Jeļizavetai Klimanovai, Aleksejam Antoņukam, Emīlam Kaluginam, Dāvim Kalvānam, Danielam Markausam, Ksenijai Varfolomejevai, Viktorijai Kubarko, Marijai Koļedai, Reičelai Livitčukai, Nataļjai Jakovļevai. 

Savukārt ar izcilību fakultāti absolvē septiņi studenti. 

LU Rektora pateicības rakstu par aktīvu iesaistīšanos FMOF studentu sabiedriskās dzīves organizēšanā un fakultātes popularizēšanā saņem 19 absolventi. 

99 JAUNI DATORIKAS SPECIĀLISTU – LU SVEIC ABSOLVENTUS   

Datorikas fakultāti šovasar absolvē 99 jaunie speciālisti – 79 bakalaura programmas absolventi un 20 maģistra programmas absolventi. Datorikas fakultātes izlaidums notiks šodien, 29. jūnijā, plkst. 17.00 LU Lielajā aulā. 

Diplomu ar izcilību saņem seši bakalaura programmas absolventi, savukārt par veiksmīgu zinātnisko darbu LU rektora atzinības rakstus saņem 25 bakalaura programmas un 9 maģistra programmas absolventi.  

Datorikas fakultātes Izcilības sertifikātu šogad ieguvuši septiņi bakalaura programmas un septiņi maģistra studiju programmas absolventi, savukārt viens absolvents ieguvis arī Lielo datu analītiķa sertifikātu. 

101 koledžas programmas “Programmēšana un datortīklu administrēšana” absolvents, kā arī divi bakalauri un divi maģistri, kuri savus noslēguma darbus aizstāvēja ziemā, diplomus saņēma jau šā gada martā. Šajā akadēmiskajā gadā tika aizstāvēti arī divi doktora darbi un doktora grāda ieguvēji tiks sveikti LU Promocijas ceremonijā š. g. septembrī. 

Vasarā tradicionāli notiek gandrīz 70 izlaidumi, diplomus saņem vairāki tūkstoši jauno speciālistu. Universitāte sirsnīgi sveic visus absolventus un aicina neapstāties pie šī sasnieguma un turpināt studijas LU jau nākamajā studiju līmenī – maģistrantūrā vai doktorantūrā! 

Vēl plānotie izlaidumi Latvijas Universitātē: 
 
04.07. plkst. 10.00 un plkst. 13.00 LU Lielajā aulā Humanitāro zinātņu fakultāte 
14.07. plkst. 13.00 LU Lielajā aulā Juridiskā fakultāte 

Plašāka informācija par izlaidumiem (pa studiju programmām). 

Dalīties

Saistītais saturs

LU Humanitāro zinātņu fakultāti šogad absolvēs 225 jaunie speciālisti
03.07.2023.

LU Humanitāro zinātņu fakultāti šogad absolvēs 225 jaunie speciālisti

Sociālo zinātņu ekspertu saimi šogad papildinās 180 jaunie speciālisti
27.06.2023.

Sociālo zinātņu ekspertu saimi šogad papildinās 180 jaunie speciālisti

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti šovasar absolvēs 407 jaunie speciālisti
26.06.2023.

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti šovasar absolvēs 407 jaunie speciālisti

Vienā dienā 207 jaunie speciālisti! – LU sveic absolventus
20.06.2023.

Vienā dienā 207 jaunie speciālisti! – LU sveic absolventus