Tomass Birstiņš ir Latvijas Universitātes duālās karjeras sportists un studiju programmas “Industriālā inženierija un vadība” students. Tomass paralēli studijām nodarbojas ar florbolu.

Kurš no visiem sporta veidiem ir iekarojis tavu sirdi?

Manu sirdi ir iekarojis florbols.

Kāpēc tieši šis?

Iespējams tas ir tāpēc, ka patīk izdarīt kaut ko labu. Šajā gadījumā iemest golu, radīt aizraujošu atmosfēru līdzjutējiem, prieka emocijas, kam seko aplausi un ovācijas.

Kādi ir tavi labākie panākumi?

Florbolā esmu vairākkārtējs Latvijas čempions, kā arī neskaitāmas reizes iekļuvis TOP 3.

Cik lielu daļu tavas ikdienas aizņem sports?

Man sports aizņem ļoti lielu daļu no ikdienas, trenējos gandrīz katru dienu. Ja kādu dienu nav komandas treniņš, tāpat strādāju individuāli, lai sasniegtu vēl augstākus rezultātus.

Kā uzzināji par duālās karjeras iespējām? Ko tā tev devusi?

Par duālo karjeru uzzināju no sava trenera, ko viņš man arī ieteica un es paklausīju. Duālā karjera man kā sportistam, manuprāt, dod lielāku motivāciju. Es smagi trenējos un sasniedzu rezultātus, bet mācības tiek apmaksātas, kas ir ļoti liela nauda. Tātad, motivācija ir studēt un sportot vienlaikus uz visiem 100, lai sevi pierādītu abās jomās, ko palīdz duālā karjera.

Kāda ir tevis izvēlētā studiju programma? Kāpēc tieši šī?

Studēju Industriālo inženieriju un vadību. Šo izvēlējos tādēļ, ka, šī programma ir vairāk fokusēta uz nākotni un, lai arī kas notiktu, šajā sfērā vienmēr būs vajadzīgi cilvēki, kuri izprot visu par šo.

Kur tu rodi motivāciju veiksmīgām studijām un labiem panākumiem sportā?

Mani ļoti motivē ģimene un mani draugi. Vēlos pierādīt, ka var gan sportot, gan mācīties, neizslēdzot kādu no tiem. Kā arī mani motivē tas, ka no šī visa vecāki gūst arī prieku.

Vai sports spēj mainīt raksturu?

Protams, sports spēj mainīt raksturu, taču tas ir atkarībā, vai cilvēks pats vēlās to mainīt. Lai gūtu panākumus sportā, mācībās un tālākajā dzīvē, ir vajadzīgs spēcīgs raksturs, ko arī man ir iedevis sports.

Kā tu esi mainījies līdz ar sporta ienākšanu tavā dzīvē?

Sportoju jau no laikiem, kad knapi iemācījos staigāt, tādēļ tas viss jau varētu būt iedzimts.

Vai redzi sevi sporta pasaulē arī nākotnē?

Protams, redzu sevi sporta Pasaulē arī nākotnē, tas nekad nevar būt par daudz un tam vienmēr var atrast laiku, ja to ļoti grib.

Dalīties