LU Mazā aula. Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

17. maijā Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā notiks LU, ADA universitātes (Azerbaidžāna) un Azerbaidžānas vēstniecības Latvijā organizētā konference “Latvijas-Azerbaidžānas attiecības: no pagātnes tagadnē nākotnei”.  

Konferences mērķis ir apspriest abu valstu sadarbības dažādas dimensijas, sākot ar ekonomiskajiem sakariem līdz pat izglītības un kultūras sadarbības dažādiem formātiem. Ņemot vērā akadēmisko sadarbību starp Latvijas Universitāti un ADA universitāti Azerbaidžānā, tai skaitā studentu mobilitāte Erasmus+ un citu programmu ietvaros, konferencē tiks skatīti kopējie saskares punkti un tālākās bilaterālās un multilaterālās sadarbības iespējas.

Konferencē piedalīsies augsta līmeņa pārstāvji no Latvijas un Azerbaidžānas. Latvijas pusi pārstāvēs Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Kaspars Gerhards, kādreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers, LU prorektore prof. Ina Druviete Latvijas Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja, EK viceprezidenta Valda Dombrovska padomniece, LU domnīcas LV PEAK direktore prof. Inna Šteinbuka, Dr. Artis Pabriks un  citi. Azerbaidžānas pārstāvju vidū būs ADA universitātes prorektori Dr. Fariz Ismailzade un Dr. Elkin Nurmammadov, kā arī Azerbaidžānas parlamenta un vadošās domnīcas “Air Center” pārstāvji. Konferenci atklās LU rektors prof. Indriķis Muižnieks.

Konference notiks 17. maijā Latvijas Universitātes Mazajā aulā no plkst. 9.00–13.15.

Aicināti piedalīties visi interesenti!

Papildu informācija, rakstot uz e-pastu konferences koordinatoram Reinim Zonenbergam, –  zonenbergs2@gmail.com.

 

Dalīties