Sestdien, 13.maijā, pie LU Dabas mājas (Jelgavas ielā 1) norisinājās vēl nebijis aktīvās atpūtas pasākums “LU velo foto orientēšanās 2023”, kurā piedalīties bija aicināts ikviens LU students un darbinieks, lai ar velosipēdiem dotos dažādu zināmu un ne tik zināmu objektu foto medībās Rīgas un Pierīgas teritorijā.

Dalībnieku galvenais uzdevums velo foto orientēšanās laikā bija sakrāt pēc iespējas vairāk punktu, atrodot pēc iespējas vairāk foto objektu. Punktus bija iespējams iegūt, visiem komandas dalībniekiem nofotografējoties pie kontrolpunktiem un pievienojot šīs bildes komandas individuālajā anketā. Kopumā pasākumā bija 30 meklējamie objekti, kuri izveidoja aptuveni 30 kilometru apli pa Rīgu un Pierīgu. Katrai komandai bija dotas 4 stundas laika, lai veiku orientēšanos.

Pirmo vietu šajā aktīvās atpūtas pasākumā ieguva komanda "... bez dūmiem", kuras dalībnieki 3 stundu un 13 sekunžu laikā laikā atrada visus meklējamos objektus.

Otro vietu ieņēma komanda “Zaļie” ar atrastiem 24 objektiem.

Trešo vietu ieņēma komanda “Jūrmalas trīnīši” ar 22 atrastiem objektiem.

Komandas "... bez dūmiem" kapteinis, LU Finanšu un uzskaites departamenta Infrastruktūras plānu nodaļas ekonomists, Arnis Austrums izteica prieku par jauki pavadīto laiku: “Aizvadītajā sestdienā IZBAUDĪJĀM kārtējo LU Sporta centra noorganizēto uzteicamas aktīvās atpūtas pasākumu.  Tas patiešām bija baudāms – interesants maršuts un izcili sagatavota meklējamo objektu karte un meklējamo objektu fotoattēlu kopijas. Pēc pēdējā meklējamā objekta jeb finiša sasniegšanas atradām atpūtai patīkamāku vietu un, kā jau ierasts, paklačojāmies. Tostarp - par tikko aizvadīto pasākumu, tāpēc komandas “… bez dūmiem” dalībnieku pilnvarots, paužu atzinīgu novērtējumu un pateicību LU Sporta centram par paveikto darbu pasākuma sagatavošanā un noorganizēšanā. PALDIES!  Žēl, ka pasākumam pieteicās un tajā piedalījās ļoti maz komandu, tādejādi,- tikai neliels skaits LU lielās studentu un darbinieku saimes pārstāvju izbaudīja šo - tik labi organizēto un bez lielām grūtībām veicamo velo orientēšanās distanci, kas, ne mazāk svarīgi,- bija tikai daž’ desmit kilometru gara tepat Rīgā un tās tuvumā. Rīgā dzīvojošie, uz startu un pēc finiša - mājup, varēja aizmīties ar saviem cisku driļļiem.  Labvēlīgie laika apstākļi, kā arī draudzīgais un azartiski tendētais komandas sastāvs vēl jo vairāk sekmēja izbaudīt pasākumu. Paldies komandas “… bez dūmiem” dalībniekiem!”

Komandas “Zaļie” kapteine, LU Akadēmiskā departamenta lietvede, Astra Zaļkalne izstāstīja par saviem piedzīvojumiem pasākuma laikā: “Solītās "vieglā čilliņā" pavadītās 4 stundas 30 objektu meklējumos mums attaisnojās ar uzviju! Spēle patiešām pēkšņi ieguva vēl jaunu piparaina asuma garšu, nu gluži atbilstoši savam kalendārajam datumam  "13." - viena komandas dalībnieka ritenim plīsa kamera un bija jāmeklē radoši risinājumi problēmas novēršanai, jo nebijām gatavi padoties pēc tikai pirmās spēlē pavadītās stundas. Nācās iet kājām, balansēt uz skūtera ar divriteni pie rokas, atvairot apkārtējo pilsoņu nesapratnes pilnos skatienus, likt lietā apgūtās prasmes kameras nomaiņā turpat pie veikala ieejas durvīm un tad ar optimismu doties atpakaļ maršrutā, piedzīvojot ceļus un neceļus, mazus kreņķus un atkal priekus, skatīt krāšņo un reizēm piemirsto. Bija patīkami skatīt Pārdaugavu un Pierīgu pavasara ziedonī, kad uzzied ne tikai koptie parki, bet atdzīvojas arī  vecie koka namiņi klusajās ieliņās, stāstot par to, kas reiz bijis.

Pasākumā katram izdevās izpausties savā jomā un gūt emocionālus atjauninājumus, lai pēc finiša ar jaunu sparu dotos ierastajos ceļos vai turpinātu piedzīvojumus Muzeju naktī, hokeja līdzjutēju pulkos vai kur citur. 

Sirsnīgs paldies idejas radītājiem, realizētājiem un neredzamajiem koriģētājiem par vēl vienas lieliskas dienas pievienošanu manai mūža bagāžai!”

Komandas “Jūrmalas trīnīši”, LU ES struktūrfondu sagatavošanas programmas direktore, Edīte Megne izteica prieku par savas komandas rezultātu “Pasākumu izbaudījām, mums ļoti patika, paldies, ka tādu noorganizējāt!!! Mūsu mazajam ķiparam (9 gadi) gan bija drusku par garu un smagu, jo viņam bija jaunais lielais ritenis, nebija vēl pie tā pieradis, arī pa Rīgu viņš brauca pirmo reizi, tāpēc mēs gājām tādā mierīgā tempā, lai bērnam nepazūd prieks un bauda (bet pieaugušajiem šī bija atbilstoša distance).

Pie komentāriem var minēt, ka distance bija interesanta, samērā droša, pa veloceliņiem, parkiem un tiltiem, tiešām bija interesanti un forši šķērsot visus 3 Daugavas tiltus, katrs savādāks velobraukšanai (ļoti patika Salu tilts, super priekš velo). Tiem, kas ikdienā nebraukā pa Rīgu ar velo, šī ir tiešām jauka iespēja iepazīt Rīgu no cita - velobraucēja - aspekta, pamani daudzas lietas un vietas, ko ikdienā braucot ar auto neredzi. Ļoti ceram, ka nākamgad atkal būs, noteikti piedalīsimies.”

Paldies visiem pasākuma dalībniekiem un tiekamies jau nākamos LU Sporta centra rīkotajos pasākumos!

Dalīties