LU lietotājiem ir nodrošināta izmēģinājuma piekļuve 2 rīkiem – SciFlow, no 2023. gada 24. aprīļa līdz 23. maijam un Writefull no 2023. gada 24. aprīļa līdz 23. maijam.

SciFlow ir tiešsaistes teksta rediģēšanas rīks pētniekiem un studentiem, ar kura palīdzību var izveidot, rediģēt un formatēt zinātniskus tekstus individuāli vai komandās. Izmantojot SciFlow tehnoloģiju, var izplatīt un atrast digitālās publikācijas (HTML, PDF). Izmēģinājuma piekļuve SciFlow ir nodrošināta no 2023. gada 24. aprīļa līdz 23. jūnijam.

Pētniekiem ir iespēja veidot rakstus pēc dažādām veidnēm un atsauču stiliem, t.s. Academic Standard, AMA, APA, kā arī ir iespēja pieprasīt kādu citu veidni. Pabeigtos rakstus var eksportēt pēc nepieciešamības kā PDF, MS Word, HTML vai JATS failu. SciFlow automātiski pārbauda pareizrakstību angļu un vācu valodā, atkarībā, kura valoda ir norādīta. Autoriem ir iespēja savstarpēji sazināties ar čata funkciju, kā arī atstāt komentārus pie teksta nodaļām.

Lai izmantotu SciFlow, jāpiereģistrējas šeit ar LU e-pastu. Vairāk informācijas par SciFlow ir pieejama šeit. SciFlow kanālā platformā Youtube ir pieejamas īsas pamācības kā izmantot SciFlow, piemēram:

SciFlow | The Quick Introduction

Collaboration Without Borders | SciFlow Basics

Writefull ir rīks, kas izmanto jaunākās mākslīgā intelekta (Artificial Intelligence, AI) metodes, lai sniegtu valodas atsauksmes zinātniskos tekstos. Writefull ir pieejams kā lejupielādējams papildinājums priekš MS Word un Overleaf. Writefull pārbauda pareizrakstību, frazeoloģismus un gramatiku zinātniskos tekstos. Izmēģinājuma piekļuve Writefull ir nodrošināta no 2023. gada 24. aprīļa līdz 23. maijam.

Writefull piedāvā 2 logrīkus, kas būtu noderīgi rakstot zinātniskus rakstus. Language Search, kas ir zinātnisko tekstu valodas piemēru datubāze, ar piemēriem, kā vārdi un frāzes jālieto konkrētā kontekstā, un Sentence Palette, kas ir saraksts ar visbiežāk lietotajām frāzēm vairākos zinātniskos rakstos. Papildus šiem logrīkiem, ir iespējams saņemt papildus rīkus - Writefull Revise, kas pārbauda teksta gramatiku, pareizrakstību, vārdu krājumu, pieturzīmjes un stila pareizību, un Writefull Cite, kas pārbauda tekstu, lai nodrošinātu citātu pilnīgumu, izceļot teikumus, kas jāpamato ar atsauci. Lai LU lietotāji iegūtu papildrīkus, priekš Writefull Revise nepieciešams spiest uz saiti šeit un priekš Writefull Cite nepieciešams spiest šeit. Lai izmantotu Writefull, ir jāizveido konts ar LU e-pastu.

Programmatūra, kura nepieciešama, lai instalētu Writefull gan MS Word, gan Overleaf, ir pieejama šeit. Writefull pamācība priekš MS Word ir pieejama šeit un priekš Overleaf pamācība ir pieejama šeit. Writefull kanālā platformā Youtube ir pieejamas īsas pamācības kā izmantot Writefull, piemēram:

This is Writefull

How to use Writefull for Word to write and proofread your work

Aicinām Jūs izmēģināt resursu un izteikt viedokli par to šeit vai sūtot uz e-pastu info-bibl@lu.lv! Atsauksmes būs noderīgas, lai novērtētu šī resursa nepieciešamību jūsu studijām un pētījumiem.

Dalīties

Saistītais saturs