Pēc aizvadītiem trīs apļiem grupu turnīrā šajā nedēļā sākās Latvijas Universitātes studentu basketbola līgas pusfināli. Cīņu par spēlēšanu finālā aizvadīja Mario Kafija&Zupiņa pret ĢZZF, pusfināls, ko varētu nosaukt par mazo finālu. Mario Kafija&Zupiņa sezonu pabeidza pārliecinoši līderpozīcijā, taču Ģeomātu komandai nepietika spēka un spēļu pacelties augstāk par ceturto pozīciju kopvērtējumā. Otrais fināla pārī cīnījās otrās un trešās vietas ieguvēji, attiecīgi, Wannabe warriors pret Karstumu. Abas komandas izrādīja arī konkurenci līdervienībai, taču nu tām jācīnās vienai pret otru par vietu finālā.

Mario Kafija&Zupiņa vs ĢZZF 2:1 (5-7; 9-8; 7-5)

Pirmo spēli ģeomāti parādīja, ka līdervienībai viegli neklāsies pusfinālā un jau spēles pusē tie bija 3 punktu vadībā (2-5). Beigu sirēnai skanot, ĢZZF saglabāja pārsvaru un atpūtā devās ar iekrātu vienu uzvaru pusfinālā. Otrajā spēlē jau Mario Kafija&Zupiņa izvirzījās 3 punktu pārsvarā un turpināja neļaut gūt punktus ģeomātiem. Pirms spēles sirēnas ĢZZF komanda iemeta precīzu tālmetienu, bet tas nepalīdzēja nodeldēt Mario iekrāto trīs punktu pārsvaru. Pēdējā spēlē izšķīrās pirmā fināla dalībnieka liktenis. Spēli veiksmīgāk iesāka Mario Kafija&Zupiņa komanda, kas guva lielākoties punktus no groza apakšas, jo cieši sedza Robertu Grīnfeldu, kas savu punktu ražu ierast vāca no tālmetienu līnijas. Spēles beigas noslēdzās ar 7-5, jo ģeomātu komandas spēlētājs Rihards Stūris raidīja tālmetienu pussekundi vēlāk par spēles beigu sirēnu. Spēles sirēnlauzis būtu devis iespēju spēlēt papildlaiku, bet šoreiz ģeomātiem jāsamierinās ar cīņu par trešo vietu līgā.

Wannabe Warriors vs Karstums 1:2 (18-15; 12-16; 11-20)

Nepatīkamu vēsti pāršalca Wannabe warriors komandu, kurai pirms spēles noleca viens komandas līderiem, kas nevarēja ierasties ģimenes apstākļu dēļ. Šis radījarobu sastāvā un komandai nācās spēlēt divatā. Karstums komanda pieļāva pirmo spēli aizvadīt 2 pret 2, taču tie bija ieradušies četru cilvēku sastāvā, tāpēc nebija gatavi aizvadīt visas spēles ar diviem rezervistiem. Pirmo spēli iniciatīvu uzņēmās Wannabe Warriors spēlētājs Toms Jēkabs Bērziņš, kas ar precīziem tālmetieniem ļāva izcīnīt svarīgu uzvaru, lai turpinātu cīņu par finālu. taču Karstums ļoti labi spēja izmantot viena cilvēka pārsvaru uz laukuma un izcīnīja abas uzvaras noslēdzošajās spēlēs.

Spēle par trešo vietu :

Noteikti var teikt, ka spēle par trešo vietu būs interesanta, jo abas komandas – ĢZZF un Wannabe Warriors pilnākajos sastāvos radīs mačam intrigu. ĢZZF komandas darbs vai Wannabe Warriors līderu saspēlēšanās. Uzvarētājs izbaudīs bronzas kaluma medaļu garšu.

Lielais fināls :

Arī fināls nebūs garlaicīgs. Karstums komanda ne reizi nav uzvarējusi Mario Kafija&Zupiņa komandu. Vai finālā izdosies pārtraukt savstarpējo zaudējumu sēriju, vai tomēr nāksies samierināties ar sudrabu?

Visi skatītāji un atbalstītāji ir laipni aicināti uz finālspēlēm, kas norisināsies nākamo otrdienu, 25.04.2023. plkst. 21:00, Rimi Olimpiskajā sporta centrā. Atbalstiet savu komandu cīņā par uzvaru!

Dalīties