No 2023. gada 3. līdz 30. aprīlim Latvijas Universitātes lietotājiem būs iespēja izmantot izmēģinājuma piekļuvi vienai no pasaules vadošajām informācijas platformām - Statista.

Statista savā tiešsaistes platformā piedāvā informāciju par vairāk nekā 80 000 tematiem 170 nozarēs dažādos formātos. Pieejamā informācija tiek regulāri atjaunota ar jaunākajiem pieejamiem tirgus datiem un ir pieejama angļu, vācu, spāņu un franču valodās. Statista ievāc informāciju no 22 500 avotiem, t.s. no valsts institūcijām, starptautiskām organizācijām, tirgus pētniecības institūtiem, žurnāliem tirgus nozarē. Vairumu informācijas Statista iegūst no aptaujām, kā arī starptautiska pieredzējušu analītiķu komanda izstrādā savus tirgus modeļus, veic aptaujas un padziļinātas analīzes un izmanto tos par pamatu prognozēm un galvenajiem rādītājiem dažādām nozarēm. 

Statista platformā informāciju iespējams meklēt gan pēc atslēgvārdiem, gan pa sektoriem, kā arī iespējams precizēt rezultātus pēc reģiona, valsts, publicēšanās datuma, popularitātes, u.c. Pateicoties plašajam tematikas klāstam, pieejamā informācija būs ļoti noderīga visiem pētniekiem. 

Latvijas Universitātes lietotājiem būs iespēja izmantot Statista no jebkuras vietas, reģistrējoties Statista platformā ar savu LU e-pastu, kā rezultātā lietotājs tiks pievienots Latvijas Universitātes licencei. Kad izveidots profils, jāpārbauda vai konta informācijā, “My Account”, pie “Connection” ir norādīts “Connected to University of Latvia”.   

Aicinām Jūs izmēģināt resursu un izteikt viedokli par to šeit vai sūtot uz e-pastu info-bibl@lu.lv! Atsauksmes būs noderīgas, lai novērtētu šī resursa nepieciešamību jūsu studijām un pētījumiem.

Dalīties

Saistītais saturs

LU lietotājiem nodrošināta izmēģinājuma piekļuve ScienceDirect e-grāmatu kolekcijai
17.04.2023.

LU lietotājiem nodrošināta izmēģinājuma piekļuve ScienceDirect e-grāmatu kolekcijai