Publicitātes foto

Cēsu rajonā, Kārļa muižā no 15.-19. martam norisināsies Latvijas Jauno zinātnieku rakstīšanas nometne, kurā piedalīsies aptuveni 20 Latvijas jaunie zinātnieki, kuri pasākuma laikā strādās pie dažādu publisku materiālu izstrādes.

“Mūsu apvienības biedri mēdz veltīt pat vairākas stundas nedēļā brīvprātīgi strādājot pie dažādām jauno zinātnieku kopienai nozīmīgām iniciatīvām. Rakstīšanas nometne piedāvās iespēju vēl vairāk saliedēt mūsu aktīvākos biedrus, radošā un atbalstošā gaisotnē darbojoties pie apvienībai nozīmīgiem uzdevumiem, izglītoties akadēmiskajā rakstībā un veidot sadarbības tīklu starp Latvijas zinātniekiem,” saka rakstīšanas nometnes koordinatore Liene Spruženiece.

Rakstīšanas nometnes programmā iekļauts semināru cikls, kura mērķis ir uzlabot tās dalībnieku zinātnes komunikācijas prasmes, tādējādi ilgtermiņā nodrošinot Latvijas jauno zinātnieku kompetences stiprināšanu un apvienības darbības produktivitāti, veicinot līdzdalību zinātnes politikas izstrādē, aktualizējot un risinot akadēmiskās ētikas jautājumus Latvijā, izstrādājot saturu apvienības interneta vietnei un attīstot materiālus Latvijas doktorantūras programmu dalībniekiem.  

Pasākums norit LJZA izstrādātā un Latvijas valsts finansētā “NVO fonda” projekta ietvaros, kura mērķis ir stiprināt organizācijas spējas veikt interešu aizstāvību Latvijas zinātnes jomā. Projektā, bez rakstīšanas nometnes paredzētas vēl vairākas nozīmīgas aktivitātes, kas veicinās labvēlīgas vides veidošanu Latvijas zinātnes attīstībai. Projektā plānota arī sadarbības veidošana ar Dabaszinātņu, matemātikas, inženierzinātņu un tehnoloģiju (STEM) skolotājiem Latvijas reģionos. LJZA biedri iesaistīsies  skolotāju ikgadējās konferencēs, semināros un kursos, jaunie zinātnieki informēs skolotājus par aktualitātēm un jaunākajiem zinātniskiem atklājumiem STEM jomās. Tiem sekos pasākumu sērija, kuras ietvaros jaunie zinātnieki apmeklēs vismaz 5  Latvijas skolas, lai uzrunātu un ieinteresētu skolēnus šajās jomās.

Projekta ietvaros tiks atjaunota apvienības interneta vietne un tās vizuālā identitāte. Tajā tiks atspoguļota aktuālā informācija, kas nepieciešama jaunajiem zinātniekiem, diasporas zinātnieku kopienai un citiem interesentiem, kas vēlas iesaistīties zinātnes attīstībā Latvijā un sadarboties ar LJZA. Interneta vietne nodrošinās būtiskāko informāciju par LJZA darbu, zinātnieku interešu aizstāvību,  kā arī apkopos organizācijas veidotos materiālus zinātnes popularizēšanai sabiedrībā. Interneta vietnes uzdevums arī ir uzrunāt un iesaistīt organizācijas darbībā jaunos pētniekus ārpus Latvijas, kuri nevar iepazīt apvienību piedaloties klātienes pasākumos.

Plašāka informācija par Latvijas Jauno zinātnieku apvienību atrodama mājas lapā: https://ljza.lv

Dalīties