Foto: National Cancer Institute, Unsplash

Latvijas Universitāte un nodibinājums “Hospiss LV” 22. martā aicina uz Latvijā pirmo diskusiju forumu par hospisa aprūpi “Tiesības uz cieņpilnu nāvi”?

Foruma mērķis ir veidot saturiski kvalitatīvu un izzinošu diskusiju Latvijas sabiedrībā par hospisa aprūpes jautājumiem un problēmām. Forumā plānots izcelt sociāli mazaizsargātu un augstam diskriminācijas riskam pakļautu personu – hospisa pacientu, intereses un vajadzības, akcentējot cilvēktiesību aspektus, kā arī diskutēt par hospisa pacientam nepieciešamajiem pakalpojumiem, problēmām to ieviešanā, ārvalstu pieredzi.

Kas ir hospisa pacients: ko jūt, redz, uztver mirstošs cilvēks? Ko cilvēkam nozīmē apzināties nāves tuvošanos? Ko mirstošs cilvēks dzird no ģimenes, līdzcilvēkiem, valsts un pašvaldības pārstāvjiem? Forumā uzaicināto personu ziņojumi aptvers plašu ar hospisa aprūpi saistītu jautājumu loku, apvienojot forumā viedokļa līderus, sabiedrībā zināmus cilvēkus, ar hospisa aprūpes jomu saistītus speciālistus no Latvijas un citām valstīm, lai veidotu sabiedrības, politiķu un ierēdņu izpratni par pasaules labākajai pieredzei atbilstošu hospisa aprūpes pakalpojuma ieviešanu Latvijā.

Forums notiks LU Lielajā aulā (Rīga, Raiņa bulvāris 19), 22. martā, sākums plkst.10.00.

Dalīties

Saistītais saturs

Norisināsies Latvijā pirmais hospisa aprūpes diskusiju forums "Tiesības uz cieņpilnu nāvi"
16.03.2023.

Norisināsies Latvijā pirmais hospisa aprūpes diskusiju forums "Tiesības uz cieņpilnu nāvi"

LU paraksta nodomu protokolu par pirmā hospisa stacionāra izveidi Latvijā
11.02.2022.

LU paraksta nodomu protokolu par pirmā hospisa stacionāra izveidi Latvijā