Šodien, 8.septembrī, Latvijas Universitātē tika aizvadīta Spēka diena, kurā tika noskaidroti spēcīgākie studenti un studentes.

Spēka diena norisinājās 3 LU ēkās - Zinātņu mājā, Dabas mājā un LU BVEF. Ikvienam studentam laika posmā no plkst 10.00 līdz 12.30 bija iespēja piedalītes 2 disciplīnās - airēšanā uz trenažiera un lēcienos ar lecamauklu. Katrai disciplīnai tika atvēlēta 1 minūte, kuras laikā dalībniekam bija jānoairē pēc iespējas garāka distance un pēc tam jāveic maksimāli daudz lēcieni ar lecamauklu. Kopumā LU Spēka diena pulcēja vairāk nekā 50 spēcīgus studentus, kuru starpā tika noteikts spēcīgākais students gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

Sieviešu kategorijā uzvarēja un visvairāk punktu ieguva Samanta Zubova. Samanta minūtes laikā noairēja 271m un minūtes laikā uzstādīja rekordlielu lēcienu skaitu - 151 lēciens! Otrajā vietā sieviešu konkurencē ierindojās Gundega Vācere. Gundega noairēja 300m un veica 106 lēcienus ar lecamauklu. Trešo vietu izcīnīja Karīna Kalviša ar noairētiem 234m un 96 lēcieniem.

Vīriešu konkurencē notika spraiga cīņa par pirmajām 3 godalgotajām vietām. LU Spēka dienas uzvarētāja titulu ieguva Morics Mūrnieks ar noairētiem 300m un 120 lēcieniem ar lecamauklu. Pavisam nedaudz atpalika Reinis Silavs, kuru no 1.vietas šķīra tikai 2 punkti. Reinis noairēja 292m un veica 122 lēcienus ar lecamauklu. Trešajā vietā ierindojās Agris Bužs ar noairētiem 297m un 118 lēcieniem.

Vīriešu un sieviešu kategoriju uzvarētājiem LU Sporta centrs dāvina LU sporta kreklu un visiem godalgoto vietu ieguvējiem dāvina LU sporta nodarbību abonementu 30 eur vērtībā.

Latvijas Universitāte lepojas ar spēcīgiem un veseliem studentiem!

Dalīties