6.aprīlī visā Latvijā norisinājās Ēnu diena, kuras ietvaros skolēni varēja doties pie dažādu profesiju pārstāvjiem un ielūkoties viņu ikdienā un darāmajos darbos. Latvijas Univeristātes Sporta centrs Ēnu dienai pieteica 3 vakances – LU Sporta centra direktora, Sporta speciālista un Mārketinga speciālista vakances.

LU Sporta centram uz katru vietu pieteicās pa studentam. Par LU Sporta centra direktora Uģa Bisenieka ēnu pieteicās skolniece Anna Laura Lucika. Sporta speciālistam Kalvim Kazakam pieteicās skolēns Atis Baumgartsun mārketinga speciālistam Ansim Grišānam skolēns no Druvas vidusskolas, Kārlis Lizanders! Visi trīs skolēni, kuri pieteicās ielūkoties LU Sporta centra ikdienā, mācās 10.klasē un interesējas par sportu un ar to saistītiem procesiem.

LU Sporta centra ēnu diena sākās plkst. 10:30 ar darbinieku sapulci, kuras laikā skolēniem bija iespēja ielūkoties, kā tiek organizēts un plānots darbs, ar ko saskaras katrs darbinieks un kādi ir viņa galvenie darba uzdevumi.

Iepazīšanās sadaļā, tika jautāts arī skolēniem, ko viņi zina par Latvijas Universitāti un Sporta centru. Kārlis atzina, ka ir dzirdējis, ka Latvijas Universitāte ir augstskola sportistiem, jo šeit ir iespēja savienot studijas ar sportu (Duālās karjeras iespējas).

Pēc sapulces un iepazīšanās sākās sporta pasākuma plānošana. Šajā daļā, skolēniem bija iespēja ieskatīties, kā noris plānošanas process, un par ko katrs LU Sporta centra darbinieks ir atbildīgs. Skolēni atzina, ka sākotnēji nebija iedomājušies, ka plānošanas sadaļā tiek izskatītas pat vissīkākās detaļas. Plānošanas laikā, darbinieki dalījās arī ar vērtīgām atziņām, kuras skolēni varēs izmantot savā ikdienā, kāda pasākuma vai aktivitātes plānošanas procesā.

Ēnu dienas ietvaros jauniešiem bija arī uzdevums – saplānot sporta spēļu grafiku tā, lai pie aktivitāšu stacijām neveidotos sastrēgumi un visas komandas paspētu izspēlēt plānotās sporta spēles. Pēc nelielas apdomāšanās kopīgiem spēkiem skolēni noprezentēja savu ideju un veiksmīgi ar uzdevumu tika galā.

LU Sporta centra kolektīvs priecājas par aktīviem, veseliem un sportiskiem jauniešiem, kuriem rūp ne tikai sports, bet arī izglītība, un zināšanas.

Tiekamies nākamajās Ēnu dienās!

Dalīties