Ir aizritējusi pirmā nedēļa, kopš visiem Latvijas Universitātes darbiniekiem un studentiem ir lieliska iespēja piedalīties LU Sporta rīkotajā rīta vingrošanā, pusdienas laika aktīvajā pauzē, un 2 reizes nedēļā pieslēgties vakara tiešsaistes treniņiem.

LU Sporta centrs priecājas par lielo darbinieku un studentu skaitu, kuri aktīvi piedalās tiešsaistes nodarbībās! Katru rītu tiešsaistes treniņos pulcējas vidēji 60 cilvēku, kuri ir apņēmības pilni, lai uzsāktu savu rītu aktīvi, ievingrinot tik tikko pamodušos ķermeni un iegūstot enerģiju turpmākajai darba dienai. Rīta vingrošanas galvenais mērķis ir izkustēties, izvingrināt ķermeni un, protams, pamodināt prātu, pirms gaidāmajām tiešsaistes studijām vai arī to vadīšanas, kuras lielākoties pavadām pie datora ekrāna, tāpēc vingrinājumi ir viegli izpildāmi un nav nepieciešams specifisks inventārs.

Kad pirmā darba dienas daļa ir aizritējusi un laiks ir doties pusdienās, LU Sporta centrs plkst. 12:10  ir ieviesis pusdienas laika aktīvo pauzi, kur ikviens students un pasniedzējs, trenera pavadībā un bez speciāla inventāra, var izkustēties un pilnvērtīgi sagatavoties darba dienas noslēdzošajai daļai. Kā atzīst paši dalībnieki: “Ļoti patīk pusdienas laika izkustēšanās, tā turpināt! Forši izstaipīt savilkto kaklu/muguru.” Šīs vingrošanas laikā nav nepieciešams sporta apģērbs, jo visi vingrojumi ir izplānoti tā, lai tos varētu veikt jebkurā apģērbā un jebkurā vietā. Pusdienas laika vingrošanā pulcējas vidēji 50 studentu un darbinieku.

Asociētā profesore Ināra Šteinberga aktīvi piedalās gan rīta, gan pusdienlaika vingrošanā un ir priecīga par šādu iespēju sportot attālināti: “Mēģinu maksimāli piedalīties un man ļoti patīk nodarbības šādā formātā. No sirds priecājos, ka LU Sports piedāvā šādu iespēju, jo klātienē piedalīties nesanāk un līdz šim esmu vingrojusi tiešsaistē citur - sporta klubos. Rīta un pusdienlaika nodarbību ilgums ir atbilstošs, patīk, ka vingrojumi ir atbilstoši sēdošam režīmam, - lai nesāpētu mugura, kakls, utt.”

Pēc garas darba dienas, trešdienu un ceturtdienu vakaros notiek tiešsaistes treniņi zinošu treneru pavadībā. Trešdienās 18:15 jogas nodarbības un ceturtdienās 17:30 Strong body treniņš, kura laikā tiek nodarbinātas gandrīz visas ķermeņa muskuļu grupas. Kā saka paši dalībnieki: “Milzīgs paldies par šādu iespēju attālināto mācību/darbu laikā! Ļoti noder, lai motivētu sevi šajā laikā kustēties vairāk!”

Papildus visām nodarbībām, otrdienu vakaros “LU Sports” Facebook lapā tiek ievietoti jauni treniņu video, kuros var smelties iedvesmu un trenēties kopā ar fitnesa treneri Rihardu Parandjuku. Katrs treniņu video ir paredzēts kādai konkrētai muskuļu grupai. Treniņi patiks gan iesācējiem, gan rūdītiem sportistiem.

 

Par veselu ķermeni un prātu!

Tiekamies treniņos!

Dalīties