© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Š. g. 26. maijā plkst. 15.00 notiks Prof. Dr. Kristofa Šēves (Christoph Schewe, Administrācijas un pakalpojumu jomas lietišķo zinātņu augstskola) lekcija “Tiesiskuma mehānismi un Ungārijas un Polijas pretestība” ar Prof. Dr. Tomasa Hofmana (Thomas Hoffmann, Tallinas Tehnoloģiju universitāte) un Dr. Arņa Bukas (Latvijas Universitāte) komentāriem.

COVID-19 pandēmija ir skārusi visu pasauli, ieskaitot Eiropas Savienības dalībvalstis. Prof. Šēve norāda, ka, lai veicinātu dalībvalstu ekonomikas atveseļošanas procesu, Eiropas Savienības dalībvalstis vienojās par finanšu atbalsta kopumu apvienojumā ar regulu – nosacītības mehānismu – kas paredz finansiālas sankcijas tiesiskuma pārkāpuma gadījumā. Ņemot vērā, ka Polijas un Ungārijas nostāja šīs regulas pieņemšanas procesā izraisīja domstarpības, prezentācijā tiks vispārīgi skatīti jautājumi par tiesiskumu, regulējumu un pretrunām.

Prof. Dr. Kristofs Šēve no 2011. līdz 2017. gadam bija DAAD asociētais viesprofesors  Eiropas un starptautisko ekonomisko tiesību jomā Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. No 2006. līdz 2011. gadam viņš bija DAAD-lektors/asociētais profesors Tartu Universitātē. Prof. Šēves pētniecības intereses ir saistītas ar Eiropas tiesībām, starptautiskajām ekonomiskajām tiesībām (starptautiskajām tirdzniecības un ieguldījumu tiesībām), kā arī Vācijas likumdošanu. Prof. Šēve regulāri publicē rakstus grāmatās un starptautiskos žurnālos angļu, vācu un latviešu valodā, kā arī runā par Eiropas un starptautisko ekonomisko likumdošanu Vācijā, Latvijā un ārvalstīs.

Valoda: Angļu

Dalība: Bez maksas

Reģistrācija dalībai pasākumā

*Pēc reģistrācijas saņemsiet apstiprinājuma e-pastu ar informāciju par pievienošanos vebināram vietnē Zoom. Plašāka informācija Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja mājas lapā vai Facebook lapā.

Dalīties