31. martā tiešsaistē notiks projekta “Sociālā iekļaušana un iesaistīšana mobilitātē” (Social Inclusion and Engagement in Mobility, SIEM), kura sadarbības partneris ir arī Latvijas Universitāte, rezultātu prezentēšana.

Šobrīd tikai 7% no visiem Erasmus+ mobilitātes dalībniekiem ir no nepietiekami pārstāvētajām grupām (piemēram, studenti no ģimenēm ar zemiem ienākumiem, studenti ar īpašām vajadzībām, studenti bāreņi u.c.). Tomēr dati liecina, ka tieši šiem studentiem ir labāki akadēmiskie sasniegumi, zemāks bezdarba līmenis, kā arī labākas karjeras iespējas salīdzinājumā ar vienaudžiem, kuri nav piedalījušies mobilitātes programmā.

Sociālā iekļaušana ir jaunās Erasmus + programmas prioritāte, taču līdz šim pietrūka datu par pašreizējās programmas pieejamību un par to, kas būtu darāms, lai uzlabotu nepārstāvēto grupu studentu līdzdalību mobilitātē.

Reaģējot uz to, ESN (Erasmus Student Network) uzsāka SIEM projektu “Social Inclusion and Engagement in Mobility“ (sociālā iekļaušana un iesaistīšana mobilitātē).

SIEM projektā piedalās Latvijas Universitāte, ESN, UUKi (Universities UK International), EUF (European University Foundation), YES Forum, Vrije Universitāte (Beļģija), Vigo Universitāte (Spānija), Masarikas Universitāte (Čehija), ESN Spānija un ESN Francija.

2020. gadā SIEM projekta darba grupa, tajā skaitā Latvijas Universitātes Mobilitātes nodaļa, ir strādājusi, lai izveidotu anketu un apkopotu atbildes no vairāk nekā 12 000 studentiem un 750 darbiniekiem visā Eiropā un ārpus tās.

Visi LU studenti, darbinieki un viesi aicināti pievienoties konferencei 31. martā plkst. 15.00, lai uzzinātu vairāk par pirmajiem pētījumu rezultātiem.

Reģistrējies dalībai konferencē šeit: https://siem-project.eu/

Konferences programma pieejama ŠEIT.

Dalīties