Foto: Ēriks Bārs

Decembra un janvāra tumšajās stundās LU Botāniskais dārzs pārvērties “Ziemas gaismas dārzā”. Maģiskā pasaka "Ziemas gaismas dārzs" ir distancēta pastaiga, kurā Latvijas labākie gaismu mākslinieki pārvērtuši pasauli sev apkārt. LU darbiniekiem un studentiem, pie biļešu iegādes ievadot darbinieku / studentu apliecības numuru, 20% atlaide.

“Pašlaik LU Botāniskais dārzs, pielāgojoties dabas ritmam, ir devies ziemas miegā. Vakaros, Ziemas gaismas dārza laikā, tas atdzīvojas un ļauj piedzīvot dažādus brīnumus, parādot dārzu no pavisam cita skatupunkta. Prieks un pārsteigumi gan lieliem, gan maziem!” par pastaigu taku stāsta Uldis Kondratovičs, LU Botāniskā dārza direktors. Kopā pastaigā ir iespējams apskatīt 20 gaismas instalācijas, kuras veidojuši labākie Latvijas gaismotāji, kas pieredzi guvuši teātros, pasākumu nozarē, kino un multimediālos projektos.

Gaismas instalācijas gaismas pastaigā veidoja Kārlis Kaupužs, Kaspars Hercmanis, Jūlija Bondarenko, Andrejs Dubkovs, Jānis Pētersons, Vilnis Valle, Kārlis Ozoliņš, Oskars Timbars, Those Guys Lighting, Kristaps Bunga, Harijs Zālītis, Patriks Piternieks, Kalvis Kampenuss, Rihards Popovs, Artis Vilks un citi Latvijas gaismu mākslinieki.

Pēc pastaigu takas apmeklējuma, apmeklētājiem būs iespējams nobalsot par kādu no gaismas instalācijām - 9% no katras biļetes ieņēmumiem tiks novirzīti tās gaismas instalācijas autoram (vai viņa izvēlētam labdarības projektam), par kuru apmeklētājs nobalsos.

Pastaigu taka “Ziemas gaismas dārzs” ir apskatāma LU Botāniskajā dārzā jau otro reizi gan decembrī, gan janvārī. Lai nodrošinātu epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanu un garantētu 100% drošību apmeklētājiem, takas rīkotāji ir noteikuši 10 metru distancēšanās pienākumu katrai mājsaimniecībai, kas apmeklēs Ziemas Gaismas dārzu. Lai izvairītos no jebkādas iespējamas papildu pulcēšanās, ieejas biļetes uz pastaigu taku tiks tirgotas ar individualizētu ieejas laiku katrai mājsaimniecībai atsevišķi un tikai iepriekšpārdošanā.

Pastaigu takas ieejas biļešu cenas ir no 6 līdz 10 eiro katrai personai un tās ir pieejamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības sistēmā www.bilesuparadize.lv. Pastaigas apmeklējums bērniem līdz 7 gadu vecumam un invalīdiem (uzrādot apliecību) - bez maksas. LU darbiniekiem un studentiem 20% atlaide. Pastaigas laikā LU Botāniskā dārza abonementi un ielūgumi nav derīgi, pastaigu taka var tikt ierobežota un/vai slēgta nelabvēlīgu laika apstākļu vai tehnisku iemeslu dēļ. LU Botāniskajā dārzā ievest mājdzīvniekus nav atļauts.

Pastaigas biļetes tiek pārdotas tā, lai nodrošinātu distancēšanos mājsaimniecībām. Apmeklētājiem uz pastaigu taku jāierodas uz biļetes norādītajā laikā. Pastaiga tiek organizēta, ievērojot vienvirziena kustību. Pastaigas apmeklētāji apņemas ievērot epidemioloģiskos drošības noteikumus un slimības simptomu gadījumā pastaigu neapmeklēt.

Vairāk informācijas: https://www.ziemasgaismasdarzs.lv

Dalīties