© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Š. g. 17. decembrī plkst. 18.30 notiks Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja ikgadējais Ziemassvētku koncerts “Ziemassvētki vieno”, kas šoreiz būs baudāms kā tiešsaistes pasākums Facebook. Ar īpašu programmu uzstāsies pianists Gabriels Miltžitskis (Rēgensburgas Universitāte), vokāliste un komponiste Ingrīda Rabi (Tartu Universitātes Vīlandes Kultūras akadēmija) un ģitārists Jānis Pastars (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija).

Lai gan stingro ierobežojumu dēļ klātienē šajā gadā tikties nav iespējams, esam parūpējušies par to, lai Ziemassvētki tiktu ieskandināti kā katru gadu. Augstskolu biroja vadītāja Ieva Pranka saka: “Ziemassvētki ir kopā būšanas laiks. Par spīti tam, ka esam spiesti fiziski distancēties, ar jaunāko tehnoloģiju un zinātnes atklājumu palīdzību varam būt vienoti un svinēt svētkus kopā.”

Tā kā Ziemassvētki šogad būs citādi, arī koncerta programma ir veidota citāda, bet ļoti, ļoti raiba. Pianists Gabriels Miltžitskis koncerta klausītājus priecēs ar tādu labi zināmu komponistu darbiem kā Sergejs Prokofjevs un Volfgangs Amadejs Mocarts. Savukārt Ingrīda Rabi un Jānis Pastars rūpēsies par ziemīgāku noskaņu, izpildot gan Ingrīdas Rabi oriģināldarbus, gan džeza klasiķu darbus, gan daudziem jau labi pazīstamas Ziemassvētku dziesmas.

Gabriels Miltžitskis studē klavierspēli Rēgensburgas Universitātē, taču šobrīd apmaiņas semestra ietvaros studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesora Sergeja Osokina. Mūziķe un komponiste Ingrīda Rabi studē Tartu Universitātes Vīlandes Kultūras akadēmijā, dzied apvienībā “Ingrid Rabi Quintet”, kas spēlē viņas oriģinālmūziku, kā arī vokālajā grupā “Viljandi Vox”. Savukārt Jānis Pastars studē džeza ģitāras spēli Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī uzstājas vairākos populārās un džeza mūzikas projektos Latvijā.

 

Priecāsimies par tikšanos koncertā!

Dalība: bez maksas

Aktuālajai informācija par tiešsaistes koncerta norisi sekojiet līdzi Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja Facebook lapā: www.facebook.com/hochschulkontor

Dalīties