Š. g. 10. decembrī plkst. 18.00 notiks Dr. Siebo M. H. Jansena (Eiropas Lietišķo zinātņu augstskola Brūlā) lekcija “ES pēc Covid krīzes – pāreja uz spēcīgāku un solidārāku ES?”.

Koronavīrusa krīzes ietekmē ES atkārtoti saskaras ar izšķirošo jautājumu par to, vai tā turpmāk attīstīsies kā solidaritātes kopiena, kuras īstenotā politika uzņemas atbildību par kolektīvu, vai arī tā sabruks, respektīvi, tiks novājināta nacionālistiskā savtīguma un antagonisma dēļ. Dr. Jansens usver, ka īpaši svarīgi ES nākotnei būs, vai Vācijai un Francijai kā pašpasludinātām varām, kas koordinē Eiropas integrāciju, būs drosme un spēks rīkoties kopā un uztvert ES kā nākotnes projektu. Par  šiem un citiem jautājumiem tiks plašāk diskutēts lekcijā.

Dr. Siebo M. H. Jansens ir politikas pētnieks un vēsturnieks. Viņš ir studējis politikas zinātni, jaunāko laiku un laikmetīgo vēsturi, starptautiskās un Eiropas tiesības, kā arī valsts un juridisko filozofiju maģistra ietvaros Ķelnes, Bonnas, Minsteres un Neimegenas (Nīderlande) universitātēs. Dr. Jansens ir pasniedzējs Eiropas Lietišķo zinātņu augstskolā Brūlā, kā arī Starptautiskās izglītības akadēmijā Bonnā. Dr. Jansens ir izdevis vairākas publikācijas tādās studiju jomās kā Eiropas politika, starptautiskās attiecības, kā arī Beniluksa valstu politiskā iekārta.

Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Bohumas-Rehenes Rotari klubu, atzīmējot Vācijas prezidentūru ES Padomē.

Valoda: Angļu

Dalība: Bez maksas

Reģistrācija

*Pēc reģistrēšanās jūs saņemsiet apstiprinājuma e-pastu ar informāciju par pievienošanos lekcijai vietnē Zoom.

Plašāka informācija par pasākumu Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja mājas lapā vai Facebook lapā.

Dalīties