Indijas psihoanalītiķis un populāru grāmatu autors profesors Sudhirs Kakars

Latvijas Universitātes rektors profesors Indriķis Muižnieks un Latvijas vēstnieks Indijā Artis Bērtulis 2020. gada 16. novembrī atklāj LU Starptautiskā Indijas studiju institūta attālināto lekciju ciklu. Kā pirmais vieslektors uzstāsies izcilais Indijas psihoanalītiķis un populāru grāmatu autors profesors Sudhirs Kakars.

Lekciju cikla mērķis ir stiprināt Latvijas Universitātes akadēmisko sadarbību ar prominentiem Indijas intelektuāļiem. Kā pirmais tiešsaistē uzstāsies profesors Sudhirs Kakars ar lekciju "Veicinot cilvēcīgumu no indiešu skatupunkta"  (“Fostering Humaneness - An Indian Perspective”). Franču laikraksts Le Nouvel Observateur 2005. gadā viņu ierindoja 25 pasaules vadošo domātāju sarakstā. S. Kakars studējis psihoanalīzi Zigmunda Freida institūtā Frankfurtē, lasījis lekcijas Hārvarda, Prinstonas, Čikāgas un Parīzes universitātēs, šobrīd aktīvi praktizē Goa Indijā.

Lekciju cikls paredzēts plašam interesentu lokam Latvijā un visā pasaulē, tā veidotāji cer, ka tas būs garīgi stiprinošs atbalsts COVID-19 krīzes izraisītās izolācijas apstākļos un pavērs jaunus domāšanas apvāršņus tiem, kas interesējas par Indijas kultūru.

Lekcijas moderators būs Latvijā dzīvojošais psihoanalītiķis Dr. Anurags Mišra, noslēguma vārdus piekritis teikt Valsts prezidenta padomnieks, diplomāts un neirozinātnieks Dr. Rolands Lappuķe.

Lekcija notiks platformā Zoom 16. novembrī plkst. 15.00.

Zoom: https://zoom.us/j/95640876483?pwd=cFVPdW52T21TeGRNak51cU9EWFUwdz09

Meeting ID: 956 4087 6483

Passcode: 863189

 

Dalīties