Latvijas Universitātē (LU) studentu vidū fiksēti vēl divi Covid-19 saslimstības gadījumi, taču visos gadījumos saslimšana ir notikusi ārpus LU.

LU aktīvi sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) par konstatētajiem Covid-19 gadījumiem un LU ir nodrošinājusi ar SPKC operatīvu un regulāru informācijas apmaiņu. Lai novērstu tālākus Covid-19 izplatības riskus, no Universitātes puses tika veikti visi papildu drošības pasākumi, tostarp iespējamo kontaktpersonu apziņošana, studiju attālināta norise, kā arī telpu dezinficēšana.

LU Vēstures un filozofijas fakultāte, kurā konstatēti Covid-19 gadījumi, rīkojusies nekavējoties un fakultātes vadība atbalstījusi plašu drošības pasākumu ieviešanu. Ņemot vērā, ka karantīna bija nepieciešama vairāk nekā viena kursa studentiem un vairākiem pasniedzējiem, piesardzības nolūkos fakultāte pieņēmusi lēmumu studiju procesu realizēt attālināti. Mācību process visās LU fakulatātēs tiek nodrošināts tā, lai izslēgtu ilgstošu kontaktēšanos starp studentiem, kuriem nav paredzētas kopīgas nodarbības.

Kopumā Covid-19 gadījumi pēdējos mēnešos konstatēti pieciem cilvēkiem, kas studē LU un atradušies LU telpās, no kuriem trīs šobrīd ir aktuāli. Visu gadījumos inficēšanās notikusi ārpus Universitātes.

Atgādinām, ka LU ir centralizējusi par Covid-19 saslimušo informācijas nodošanu Universitātei, lai iespējami operatīvāk varētu veikt visus drošības pasākumus. Gadījumā, ja LU students vai darbinieks ir inficējies ar Covid-19 un atradies LU telpās, nepieciešams par to paziņot, zvanot pa tālruni 26189898 vai rakstot uz e-pastu covidtrauksme@lu.lv. Latvijas Universitāte šādos gadījumos aktīvi sadarbojas ar SPKC. Savlaicīgs ziņojums no saslimušajiem ļauj reaģēt operatīvāk uz pārējo LU studentu un darbinieku informēšanu un papildu drošības darbību veikšanu.

LU aicina ikdienā sekot līdzi savam veselības stāvoklim, regulāri mazgāt un dezinficēt rokas, neatrasties LU telpās ar akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmēm vai karantīnas, izolācijas vai pašizolācijas noteikšanas gadījumā.

Dalīties