Foto: Oskars Valtenbergs, Rināts Šaihulovs

No 20. līdz 23. augustam Vecaucē norisinājās Latvijas Studentu apvienības (LSA) organizētais seminārs “Studentu līderu forums” (SLF). Pasākumā pulcējās 37 aktīvākie studējošo interešu pārstāvji no 12 Latvijas augstskolām, lai gūtu iemaņas turpmākai veiksmīgai darbībai studentu pašpārvaldēs un nodotu savas prasmes un zināšanas, palīdzot attīstīties gan citiem, gan studentu pārstāvniecībai.

Papildus dažādām lekcijām un praktiskajām nodarbībām, būtiska SLF daļa bija hakatons jeb Swedbank līderu laboratorija, kurā dalībnieki meklēja risinājumus dažādām studējošajiem un augstākās izglītības sistēmai būtiskām problēmām, kas saistītas ar augstākās izglītības finansēšanu, mācībspēku ataudzi, izglītības kvalitāti un pieejamību. Dalībniekiem idejas attīstīt palīdzēja augstākās izglītības nozarē un hakatonu vidē pieredzējuši mentori.

Strādājot ar iespējām, kā popularizēt zinātni studentu vidū un veicināt studējošo iesaisti zinātnē un pētniecībā, Latvijas Universitātes (LU) un Daugavpils Universitātes (DU) studentu komanda (Jēkabs Akermanis, Laura Grima, Olga Ošeniece, Kristaps Jumis un Daniels Pavlovičs) Swedbank līderu laboratorijā ieguva 1. vietu, izstrādājot ideju par zinātnes platformu “Apricus”, kas nodarbotos gan ar zinātnes popularizēšanu studentu vidū, gan sevī apkopotu dažādus rīkus un iespējas pētījumu izstrādei, gan sasaistītu studentus ar mācībspēkiem, lai katrs students iegūtu iespēju atrast sev piemērotu konsultantu, padomdevēju vai pētījuma vadītāju.

“Apricus” komanda saka lielu paldies komandas galvenajai mentorei Alisei Pokšānei, kā arī Igoram Uhaņam, Lienei Vaivodei, Danielam Rogulim un Santai Kliederei par sniegto atbalstu, domu graudiem un atgriezenisko saiti idejas izstrādes laikā!

 

Sponsori - Studentu līderu foruma 2020 patroni – Swedbank, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte un LLU Mācību un pētījumu saimniecība “Vecauce”. Lieldraugi – Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Rīgas Tehniskā Universitāte, Ventspils Augstskola, Izglītības un zinātnes ministrija un ziņu portāls Delfi. Forumu atbalsta Ahmad Tea, Basaful, Birzī, Brain Games, Cannelle Bakery, Carguru, Dimdiņi, Dzīvības dzēriens, ES māja, Fazer, Folkklubs Ala Pagrabs, Forevers, izdevējs SEIK, Jelgavas tipogrāfija, Karameļu darbnīca, Labietis, Latvijas Nacionālais teātris, Neputns, Red Bull, Rīgas Motormuzejs, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, River Cruises,saimniecība “Leitāni”, Smalkais muslis, Taste Caps, Tērvetes vīni, The Duke of Edinburgh’s International Award Latvia, Turza, ZS “Kliģeni” un ZS “Krišjāņi”.

Dalīties