Neskatoties uz šī brīža sarežģīto un neprognozējamo situāciju saistībā ar Covid-19 2020. gada 4.-5. septembrī Latvijas Universitātē veiksmīgi noritējis 16. Baltijas dermatovenerologu asociācijas (BADV) hibrīdkongress, kurā varēja piedalīties gan klātienē, gan virtuāli, izmantojot ZOOM platformu.

Šāda formāta kongress tika organizēts pirmo reizi un to organizēja un zinātnisko programmu sagatavoja Latvijas Universitātes Medicīnas Fakultātes Dermatoveneroloģijas katedras profesori Andris Rubins un Silvestrs Rubins. Kongress norisinājās angļu valodā ar devīzi: “Zoom The Skin & Save Lives”.

Kongresā piedalījās 411 cilvēki, vairums no Baltijas valstīm, kā arī no Baltkrievijas, Vācijas, ASV, Krievijas, Nīderlandes, Honkongas, Taivānas, Ķīnas u.c.  

Kongresā piedalījās 31 lektors, no 15 dažādām valstīm, tostarp ASV prezidenta Donalda Trampa HIV/AIDS konsultatīvās padomes loceklis profesors Roberts A. Švarts (Robert A. Schwartz), Tenesī Klīnisko pētījumu centra vadošais ārsts Maikls H. Golds (Michael H. Gold), Pekinas Universitātes Dermatoloģijas katedras vadītājs profesors Jianžongs Žangs (Jianzhong Zhang) un Lībekas Universitātes Dermatoloģijas katedras vadītājs profesors Diamants Tači (Diamant Thaci).

Kongresā tika nolasīti 43 referāti, 4 kompāniju simpoziji, lekcijas un 9 stendu prezentācijas. To skaitā arī lekcijas, kas saistītas ar šobrīd ļoti aktuālo Covid-19 pandēmiju – Milānas Universitātes profesora Stefano Veraldi lekcija par izpausmēm ādā, kuras rodas Covid-19 slimniekiem un Lietuvas Infekcijas slimību un AIDS centra direktora, profesora Šauliusa Čaplinska lekcija par paralēlēm, reaģējot uz Covid-19 un HIV/AIDS epidēmijām.

Kongresa noslēgumā tika apbalvoti 6 labākie jaunie ārsti, kuri kongresā piedalījās ar referātiem, tai skaitā 2 no tiem no Latvijas Universitātes – Dr. Anna Romanova un Dr. Laura Freiberga.

Īpaši liels paldies Zelta (AS “Grindeks” un “Sanofi”) un Sudraba sponsoriem (“Novartis” un “Janssen”), kuri, neskatoties uz apkārt notiekošajiem apstākļiem, atrada iespēju atbalstīt 16. BADV kongresu.

*Kongresa programma un tēžu grāmata būs pieejama bibliotēkā, kā arī digitālā formātā.

Dalīties