Divas dienas, 8. un 11. septembrī, no plkst. 18.00 līdz 21.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā notiks potenciālo dziedātāju noklausīšanās, lai ar enerģisku sparu jaunuzņemtie kopā ar Latvijas Universitātes kora “Juventus” pamatsastāvu varētu uzsākt mēģinājumu un koncertu sezonu korim tik nozīmīgajā simtgades sezonā.

Šogad 2020./2021. gada sezonā starmešu gaismā būs Latvijas Universitātes jauktā kora “Juventus” 100 gadu jubileja. Kopš tā dibināšanas 1920. gada tas patstāvīgi bijis viens no spēcīgākajiem Latvijas amatieru koriem.

Koris “Juventus” savā sastāvā gaida enerģiskus, atbildīgus, uz izaugsmi vērstus jauniešus, kas gatavi jauniem izaicinājumiem. Gaidāmajā sezonā tiks svinēta kora simtgade, kas ir svarīgs, vēsturisks notikums. Muzikāli tas nesīs jaunus izaicinājumus un dziedātājiem būs iespēja piedzīvot ko vienreizēju – tiks ierakstīti un atskaņoti speciāli šim notikumam rakstīti 12 jaundarbi, kurus rada talantīgie latviešu komponisti.

“Juventus” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Tomsons kori raksturo trīs vārdos: “Jaunība, kvalitāte, spēks. “Juventus” ir senākais Latvijas studentu koris, un tā jau vien ir bagātība. Bet pilnīgi noteikti mēs neesam vienīgi vēsturē, mēs esam tagadnē, un, vēl būtiskāk, mēs esam nākotnē.”

Der zināt:

- noklausīšanās laiks jāpiesaka pa e-pastu: prezidents@juventus.lv vai pa tālr: 27819026 (Kristīne);
- noklausīšanās noris vidēji 10–15 minūtes;
- dziedātgribētājus klausās kora mākslinieciskā vadība;
- noklausīšanās laikā jādzied brīvi izvēlēta dziesma un vokālie vingrinājumi;
- plašāka informācija par uzņemšanu, kā arī aizraujoši un atklāti koristu atmiņu stāsti par noklausīšanās laikā pieredzēto lasāmi portāla "Facebook" "Juventus" vietnē @choir.juventus.

Kopš 2014. gada "Juventus" mākslinieciskais vadītājs ir Valdis Tomsons. Ar kori strādā arī vokālā pedagoģe Inga Lisovska.

Mēģinājumi aktīvās sezonas laikā notiek ik pirmdienu un ceturtdienu no plkst. 18.15 līdz 21.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā Rīgā, Raiņa bulvārī 19.

Dalīties

Saistītais saturs

Tautas deju ansamblis “Dancis” uzņem jaunus dejotājus
01.09.2020.

Tautas deju ansamblis “Dancis” uzņem jaunus dejotājus