Šajā nedēļas nogalē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes students Raimo Vīgants piedalījās FIS Pasaules kausā rollerslēpošanā, kurā vīru masu sprinta finālā izcīnīja pirmo vietu 20 km distancē.

Sacensības notika Madonā, lai arī visu dienu bija lietains, tas netraucēja sportistam būt čempionam. Vīgants distanci veica 46 minūtēs un 52,2 sekundēs, un tikai par 0,7 sekundēm apsteidza Patriku Fosumu Kristofešsenu.

Raimo Vīgants: "Šī diena trasē bija ļoti lietaina un spraiga, taču priecājos, ka izvēloties pareizo taktiku, kā rezultātā, izdevās izcīnīt uzvaru pār norvēģiem. Šodien biju maksimāli noskaņojies. Atrodoties trasē ne mirkli nevarēja atslābt, jo cīņa ar konkurentiem bija ļoti sīva. Manuprāt, masu starti tāpēc ir tik interesanti, jo finiša rezultāts nav paredzams līdz pat pēdējām sekundēm. Nevar zināt to, kā konkurenti sadalījuši spēkus, un vai spēs fināla taisnē kāpināt ātrumu. Protams, ka priecājos arī par to, ka neraugoties uz vakardienas neveiksmi sprintā, šodien izdevās uzrādīt sniegumu, ar ko esmu apmierināts,’’.

LU Sporta centrs sveic Raimo Vīgantu ar izcilo sasniegumu un vēl arī turpmāk tikpat spožus panākumus!

 

Avots: LETA

Dalīties