Pavasarī LU Tautas lietišķās mākslas studija “Vāpe” svin 45. jubileju. Tā kā jubileja šogad tiks atzīmēta citādi nekā ierasts, vāpieši izveidojuši video, kurā demonstrē savus daudzveidīgos un krāšņos mākslas darbus.

Šopavasar VĀPEI 45. dzimšanas diena.
Un tāpēc "Man tikai ziedēšana prātā..."
Bet  kroņgripai neizdosies apturēt.
VĀPES vēlmi ZIEDĒT!  

 

“2020. gada pavasaris TLMS “Vāpe” ir īpašs, jo pienākusi mūsu 45.dzimšanas diena. Vairāk nekā gadu gatavojāmies šim skaistajam notikumam. Kā jubilejas izstādes moto izvēlējāmies I. Ziedoņa dzejas rindu “Man tikai ziedēšana prātā…”.

Pirmo reizi studijas vēsturē keramikas apdarē apguvām jaunu tehniku – virsglazūras apgleznojumu. Pavasaris. Putni. Ziedēšana. Ziedi. 7. maijā plānojām atklāt izstādi ar vokālās grupas “Putni” muzikālu ievadu – 16. un 17. gadsimta balādēm par ziediem. Izstādes ekspozīcija pārdomāti saplānota, darbi sagatavoti, vēl tikai pēdējie cepļi un svilpauniekputniņu izgatavošana dāvanām mūziķiem.

Te kroņgripa visam pārvel melnu svītru. Mums nākas pārplānot izstādi uz oktobri. Bet tā kā “visu ziemu šogad pavasaris”, kas var liegt Vāpei pavasari svinēt rudenī? Viss taču sagriezies kājām gaisā! Neļausim kroņgripai vaļu! Vāpieši paliek mājās  un turpina radoši darboties. Palieciet arī jūs mājas un jēgpilni izmantojiet laiku! Tiksimies Vāpes jubilejas izstādes atklāšanā 2020.gada 22.oktobrī LU bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4,” aicina studijas vadītāja Helga Ingeborga Melnbārde.

Dalīties