Krievijā, Maskavā no 11. līdz 13. martam norisinājās XIII Internacionāls Dermatoloģijas un Kosmetoloģijas forums (XIII International Forum of Dermatovenereologists and Cosmetologists). Forumā vienā no plenārsēdēm starp uzaicinātajiem profesoriem (dalībnieki bija vairāk kā no 10 valstīm, to vidū ASV, Nīderlandes, Francija, Vācija u.c.) lekciju "Praktiskā Dermatoloģija – diferenciāldiagnostika un terapija 2020" nolasīja Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes (MF) profesors Andris Rubins.

Savā prezentācijā profesors sniedza izklāstu par jaunāko terapiju dermatoloģijā, kā arī demonstrēja vairāk nekā 100 pacientu bildes. Lekcijas beigās prof. A. Rubins sekcijas vadītājam profesoram Andrejam Ļvovam pasniedza dāvanu - tikko publicēto grāmatu "Dermatoveneroloģija” (A. Rubins un līdzautori, 2020. gads, LDF, Rīga), kurā ir vairāk nekā 1200 pacientu fotogrāfijas.

Forumā bija plaša zinātniskā programma un farmaceitisko firmu izstāde. Trīs dienu laikā foruma ietvaros norisinājās aptuveni 50 simpoziji un piecas lielās plenārsēdes. Simpoziju laikā tika izskatītas aktuālas tēmas dermatoloģijā: psoriāzes, atopiskā dermatīta, ādas audzēju diagnostika un terapijas iespējas, kā arī jaunākā terapija dermatoloģijā, dermatoskopija un citas aktuālas tēmas. Forumā norisinājās vairākas meistarklases, to vidū meistarklase Moha ķirurģijā un dermatoskopijā. Konferences ietvaros norisinājās atsevišķa sesija veltīta triholoģijai. Konferences laikā varēja iepazīties ar plašu farmaceitisko firmu piedāvāto medikamentu un kosmētisko līdzekļu klāstu. Kopā izstādē piedalījās 78 uzņēmumi.

Dalīties