© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Studenšu korporāciju filistru savienība un Studenšu Prezidiju Konvents aicina ikvienu interesentu uz pavasara konferenci “Cilvēks kā kapitāls”, kas notiks Rīgā, Rūpniecības ielā 4a (korporācijas Lettonia konventa namā) 22. martā, svētdienā, plkst. 11.00. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta līdz 20. martam, aizpildot pieteikuma formu - https://ej.uz/cilveks2020.

Laikā, kad sabiedrībā arvien vairāk runā par iespējām cilvēku aizstāt ar mākslīgo intelektu, ir svarīgi apzināties, cik liela ir cilvēka prāta nozīme. Kapitāls ir ne tikai ekonomikas, bet arī vērtības apzīmējošs termins. Cilvēks, kas šobrīd ir ierauts informāciju tehnoloģiju noteiktā pasaulē, nu nonācis tradīciju un ideoloģisku manipulāciju krustugunīs. Tomēr mēs joprojām spējam paši pieņemt lēmumus, būt atbildīgi par savu dzīvi un piepildīt savus sapņus, tā iedvesmojot citus lieliem darbiem.

Savās pārdomās par konferences tēmu “Cilvēks kā kapitāls” dalīsies:

  • Mag. paed. Kristīne Tjarve, komunikācijas eksperte,
  • PhD. Ieva Puzo, kultūras antropoloģe,
  • Prof. Dr. iur. Sanita Osipova, Satversmes tiesas tiesnese,
  • Mag. art. Ingrīda Burāne, mākslas zinātniece,
  • Prof. Dr. phys. Mārcis Auziņš, fiziķis.

Studenšu korporāciju filistru savienība un Studenšu Prezidiju Konvents apvieno studenšu korporācijas - akadēmiskas organizācijas, kuras apvieno visu Latvijas augstskolu studentes.

          

Dalīties