29. februārī un 1. martā norisinājās Pasaules čempionāts četrinieku ekipāžām bobslejā Vācijas trasē, Altenbergā. Latvijas Universitātes students šoreiz nestartēja sev ierastajā četriniekā, bet bija kopā ar Oskaru Ķibermani (pilots) un stūmējiem Matīsu Mikni un Lauri Kaufmani. Pasaules čempionātā, aizvadot četrus braucienus, komanda palika 4. vietā, visas pirmās trīs vietas ieņemot mājiniekiem – vāciešiem.

Starti 29. februārī.

Pirmais brauciens: uzrādītais laiks bija 54.36 sekundes, kas braucienā bija 5 labākais laiks.

Otrais brauciens padevās lielisks, jo tas braucienā bija pats labākais (1. vieta) ar laiku 54.19 sekundes.

Pēc pirmās dienas diviem braucieniem rezultāti bija ļoti blīvi un Oskara Ķibermaņa četrinieks ieņēma otro vietu kopsummā. Tas liecināja, ka otrajā dienā būs milzīga cīņa par medaļām, jo komandas viena otrai atradās ļoti tuvu.

Starti 1. martā.

Trešais brauciens: Lai arī brauciens laika ziņā bija ātrāks kā abi iepriekšējie – 53.59 sekundes – tas deva 5. vietu braucienā.

Ceturtais brauciens: 54.49 sekundes, kas braucienā bija 4. vieta, bet kopsummā uzrādītais laiks bija 3:36.63 minūtes, kas komandai Pasaules čempionātā deva 4. vietu.

“No sākuma bija plānots ka stumšu Oskara Melbārža četriniekā, bet Arvis Vilkaste atsvaidzināja veco traumu un nācās viņu aizvietot. Treniņos izdevās viss labi un ar labām emocijām devāmies uz sacensībām. Pirmajā dienā veicām divus labus braucienus, kas deva otro vietu kopvērtējumā. Arī startā bijām vieni no ātrākajiem, pat ar to, otrajā stūmienā komandas biedram sanāca misēklis. Otrajā dienā pirmais brauciens ar sīkām kļūdām un atkritām uz 4 vietu. Noslēdzošajā braucienā izdevās viss ļoti labi un noturējām ceturto vietu. Vācieši uz otro dienu bija ļoti labi sagatavojušies un izmantoja mājinieku priekšrocības. Vēlos pateikt lielu paldies līdzjutējiem, pasniedzējiem, kas bija ļoti pretimnākoši, un paldies ģimenei, kas gaida mājās!” tā Dāvis Spriņģis pēc starta Pasaules čempionātā.

 

Dalīties