30. janvārī VEF Kultūras pilī tika aizvadīta “Gada balva vieglatlētikā 2019”, kur vairākas balvas saņēma arī Latvijas Universitātes studenti – augsta līmeņa sportisti. Balvas saņēma esošie studenti Krišjānis Suntažs un Sindija Bukša, kā arī Laura Ikauniece, kas jau Latvijas Universitāti ir absolvējusi.

Nominācijā “Gada U20 vieglatlēts” balvu saņēma Krišjānis Suntažs. Lielākais sasniegums 2019. gadā bija 2. vieta Eiropas čempionātā šķēpa mešanā. Uzrādītais rezultāts – 79.23 metri.

Krišjānis Suntažs pauda prieku par saņemto balvu. “Šī ir mana pirmā reize, kad saņemu šādu apbalvojumu, tāpēc tas man bija vēl vairāk īpaši. Es, protams, jutos ļoti priecīgs un gandarīts par šo balvu, jo tas man ir kā pašapliecinājums par to, ko es esmu izdarījis pagājušajā sezonā, un tas nozīmē, ka cilvēki to novērtē. Tas, protams, mani tikai iedvesmo. Milzīgs atzinums no visas Latvijas vieglatlētikas saimes, kas man dod motivāciju turpināt. Pats pasākums man bija interesants vien jau ar to, ka man patīk uzvilkt uzvalku un labā kompānijā uzēst garšīgu kūku. Nākotnē es ceru turpināt saņemt šādas balvas, jo tas ir ļoti patīkami. Es vēlos pateikties visiem cilvēkiem, kas man kaut nedaudz ir palīdzējuši, ieskaitot manu treneri, ģimeni, draugus, treniņa biedrus, atbalstītājus – viņiem visiem milzīgs paldies! Un kā jau es teicu “Gada balva” runā, es uzskatu, ka viņiem vajadzētu saņemt tādu pašu medaļu, kādu es saņēmu vasarā Eiropas čempionātā, jo viņi to ir pelnījuši tik pat ļoti, cik es!” sacīja K. Suntažs.

Nominācijā “Gada U23 vieglatlēte” balvu saņēma Sindija Bukša.

Viņas lielākais sasniegums 2019. gadā ir uzvara Eiropas U23 čempionātā 200 metros, kā arī vairākas reizes laboti Latvijas rekordi.

Savukārt nominācijā “Gada vieglatlēte” balvu saņēma Laura Ikauniece.

Kā lielākie sasniegumi 2019. gadā minēti: 5. vieta Eiropas čempionātā telpās pieccīņā (4701 punkts), kā arī labots Latvijas rekords pieccīņā telpās (4701 punkts).

“Man bija liels pārsteigums un pagodinājums saņemt balvu. 2019. gads bija mans atgriešanās gads pēc traumas un operācijas. Izdevās atgriezties ar lieliskiem rezultātiem gan Eiropas čempionātā telpās, gan arī vasaras sezonā, izpildot olimpisko normatīvu uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm. Par to visu man jāpateicas manai komandai, kas stāv aiz manis un atbalstītājiem,” pauž Laura Ikauniece.

Latvijas Universitātes sveic LU esošos un bijušos studentus un lepojamies ar sportiskajiem panākumiem!

Dalīties