Foto: Madara Rakšte

Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes dekāna amatā 1. februārī stājies docents Jāzeps Logins.

2019. gada 20. decembrī tika izsludināts LU konkurss uz  dekāna amata vietu un iesniegti divi pieteikumi. Uz šo amatu pretendēja Ķīmijas fakultātes docents Jāzeps Logins un docents Igors Kļimenkovs. 2020. gada 15. janvārī Ķīmijas fakultātes Dome ar 8 balsīm “par”, 3 “pret”  ievēlēja docentu Jāzepu Loginu dekāna amatā.

Par izaicinājumiem un savu darbu turpmāk jaunais dekāns uzsver: „Daudzus gadus esmu bijis kolēģis mūsu fakultātes darbiniekiem. Kaut arī mūsu fakultātes kolektīvs salīdzinot ar citām fakultātēm nav daudzskaitlisks, tomēr tas, manuprāt, vienmēr ir bijis enerģisks, draudzīgs, radošs un tāds, kurš ir spējis paveikt ikvienu uzdevumu.  Par to lielā mērā jāpateicas līdzšinējai dekānei Andai Prikšānei. Apbrīnojams ir bijis dekānes entuziasms, prasme problēmsituācijās lietišķi meklēt risinājumus, kā arī viņas draudzīgais atbalsts ikvienā situācijā.

Mana darba atslēgvārdi būs nodrošināt apstākļus un rūpēties. Nodrošināt apstākļus, lai katrs spētu attīstīt savus talantus, darīt to, kas dzīvē patīk vislabāk – būt zinātniekam ķīmijā un veikt docētāja darbu, veicināt apstākļus izaugsmei. Rūpēties manā izpratnē nozīmē uzturēt dziļi cilvēciskas attiecības, risinot ikvienu darba jautājumu.

Ķīmijas fakultāte ir un būs viens no vadošajiem ķīmijas zinātnes un izglītības centriem Latvijā. Novēlu visiem nepārstāt mācīties – to darīt no mūsu panākumiem un arī neveiksmēm, no mūsu atbalstītājiem un konkurentiem, no ikdienas dzīves situācijām un atkal izvēloties laiku pa laikam būt “skolas solā” kādos kursos vai pieredzes apmaiņas pasākumos. Tikai tā mēs veidosim fakultāti, kura mācās, un tā ir atslēga izaugsmei.”

Doc. Jāzeps Logins ir LU Ķīmijas fakultātes absolvents, fakultātes mācībspēks kopš 1997. gada, vada profesionālo bakalaura studiju programmu “Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs”, koordinē ĶF Jauno ķīmiķu skolas un izcilības skolas  darbu, ir studiju programmas “Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs” studentu kurators, ĶF Domes loceklis un LU senators.

Dalīties