Ceturtdien, 30. janvārī, Latvijas telpu futbola izlase Jelgavā ar rezultātu 6:1 pārspēja Igauniju, veiksmīgi sākot kvalifikācijas ciklu 2022. gada Eiropas čempionātam. Divus vārtus guva Latvijas Universitātes students Miks Babris.

Latvijas telpu futbolisti jau mača sākumā izvirzījās vadībā. Otrajā minūtē pēc Koļesņikova piespēles rezultātu atklāja Artūrs Kuļešovs, bet piektajā minūtē savā debijā ātri atzīmējās Latvijas Universitātes students Miks Babris, tiesa, tas sanāca nedaudz kuriozi – igauņu vārtsargs pēc Babra sitiena uzsita bumbu gaisā un pēc tam pats to iebakstīja savos vārtos.

Ja pirmajā vārtu guvumā Mikam palīdzēja veiksme, tad otrajā tā bija meistarība. 19. spēles minūtē Latvijas izlase veica skaistu izspēli pēc stūra sitiena, un to noslēdza Miks Babris, panākot 4:0 uz rezultāta tablo.

Igauņi vienus vārtus otrā puslaika sākumā atguva, taču puslaika turpinājumā Germans Matjušenko panāca 5:1, bet mača izskaņā Jānis Pastars iesita savus otros vārtus Latvijas izlasē kvalifikācijas turnīros un nokārtoja 6:1.

Igaunijas izlase telpu futbolā jau ilgāku laiku nav spējusi aizvadīt veiksmīgas spēles pret Latviju. Abu izlašu 16 savstarpējās spēlēs Latvijai ir 15 uzvaras un viens neizšķirts.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā apakšgrupā kopā ar Latvijas izlasi ir arī Dānijas izlase. Grupas uzvarētāji automātiksi tiks otrajā kārtā, bet otrās vietas ieguvējas un piecas labākās trešo vietu ieguvējas sacentīsies papildu „play-off” kārtā, lai tiktu nākamajā kārtā.

Šīs kārtas otrā spēle, pret Dānijas izlasi, norisināsies sestdienas vakarā.

Dalīties