Latvijas Universitātes ārlietu vadītāja Alīne Gržibovska Erasmus+ konferencē.

Trešdien, 11. decembrī, notika Erasmus+ programmas rezultātu izplatīšanas konference “Erasmus+ kā rīks izglītības iestāžu internacionalizācijai un izglītības kvalitātes paaugstināšanai”, kurā piedalījās ap 200 pašreizējo, bijušo un potenciālo Erasmus+ projektu īstenotāju no visiem izglītības sektoriem.

Pieredzē par Erasmus+ projektu realizēšanu dalījās programmas iedvesmas personas - Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas skolotājs un projektu vadītājs Edgars Bērziņš un Mālpils novada pašvaldības projektu vadītāja Līvija Mukāne. Ar labās prakses piemēriem iepazīstināja Rīgas izglītības un informatīvi metodiskā centra, Ogres tehnikuma, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Latvijas Universitātes pārstāvji.

Latvijas Universitātes ārlietu vadītāja Alīne Gržibovska iepazīstināja ar Erasmus+ programmas sasniegtajiem rezultātiem un to ietekmi uz universitātes internacionalizācijas paaugstināšanu. LU piecu gadu pieredze liecina par to, ka Erasmus+ programmas visas aktivitātes atbalsta ceļu uz efektīvu un rezultatīvu augstāko izglītību un stiprina starptautisko dimensiju izglītības un apmācības procesos.

Konferencē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) informēja par Erasmus+ programmas sasniegumiem sešos darbības gados – kopš 2014. gada. Paneļdiskusijā par Erasmus+ nozīmi izglītības iestāžu internacionalizācijas procesā piedalījās Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes projektu vadītāja Evelīna Balode, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas direktors Andris Priekulis un Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors studiju un zinātniskajā darbā Andris Teikmanis.

Dalīties