Nedēļas nogalē tika sākta jaunā Pasaules kausa sezona bobslejā. Divnieku ekipāžā kopā ar Ralfu Bērziņu startēja arī Latvijas Universitātē studējošais bobslejists Dāvis Spriņģis. Studijas viņš uzsāka šajā mācību gadā un mācās Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē par Sporta treneri.

7. un 8. decembrī sākās Pasaules kausa starti bobslejā divniekiem, kuri tika aizvadīti ASV, Leikplesidas trasē.

Pirmajā dienā mūsu ekipāža uzrādīja sekojošus rezultātus:

  • Pirmajā braucienā – 55.67 sekundes, kas deva 14. vietu;
  • Otrajā braucienā – 56.27, kas deva braucienā 20. vietu;
  • Kopsummā laiks 1:51.94, kas komandai kopvērtējumā deva 18. vietu.

Otrajā dienā komandas rezultāti:

  • Pirmais brauciens – 56.10 sekundes, kas deva 20. vietu summā;
  • Otrajā braucienā – 55.92 sekundes, kas deva 17. vietu;
  • Kopsummā laiks 1:52.02, kas komandu ierindoja 19. vietā.


Dāvja Spriņģa komentārs par pirmajā dienā aizvadītajiem braucieniem: “Pirmais brauciens - uzstūmām desmito starta laiku, brauciens pilotam Ralfam Bērziņam padevās diezgan veiksmīgs un finišējām 14. vietā. Otrajā braucienā uzlabojām starta laiku uz piekto labāko, bet brauciens izvērtās slikts 20. vieta. Kopvērtējumā pirmajā dienā 18. vieta.

Komentārs pēc otrās dienas: “Pirmais brauciens - sākām ar astoto starta laiku. Brauciens bez lielām kļūdām, bet kamanas neattīstīja ātrumu un 20. finiša laiks.
Otrais starts ar devīto ieskrējiena laiku, brauciens mazliet veiksmīgāks un 17. finiša laiks, kas kopvērtējumā deva 19. vietu.

“Ar rezultātu neesam apmierināti, jo uzdevums ir cīnīties par desmitnieku. Pilots šajā tresē ir tikai otro reizi un pieredze vēl ir maza. Šīs sacensības ir labs ģenerālmēģinājums nākamā gada pasaules čempionātam, kas notiks šajā trasē.”
 

Dalīties