© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitāte 21. novembrī pulcēja Latvijas sporta jomas pārstāvjus, lai diskutētu par nepieciešamo atbalstu sportistu duālajai karjerai.

Diskusijā piedalījās pārstāvji no tādām organizācijām kā Latvijas Volejbola federācija, Latvijas Vieglatlētikas savienība, Latvijas Augstskolu sporta savienība, Futbola klubs - FS Metta, Latvijas Sporta federāciju padome un citas ar sportu saistītas organizācijas  kā arī duālās karjeras sportisti un duālās sporta karjeras mentori.

Galvenā atziņa, kas radās diskusiju laikā – ir jāveicina sadarbība starp visām iesaistītajām pusēm – augstskolām, sporta klubiem un sporta federācijām, vienlaicīgi kombinējot gan valsts, gan pašvaldību atbalstu. Vienlaikus būtu jāveicina izpratnes veidošanās par duālās sporta karjeras nozīmi gan pasniedzēju, gan sporta treneru vidū, lai sportistiem atbalsts būtu aizvien lielāks.

Tikšanās norisinājās projekta “More than Gold” ietvaros, kura laikā tiek izstrādātas vadlīnijas valstiskam līmenim duālās sporta karjeras atbalstam, kā arī metodiskais materiāls augstskolām, lai tajās esošos servisus un pakalpojumus būtu iespējams izmantot duālās sporta karjeras atbalstam. Nākošā Latvijas sporta jomas pārstāvju tikšanās norisināsies šī gada rudenī.

Projektu finansē Eiropas Savienība Erasmus+  Sport programma.

Dalīties