Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) dekāns prof. Gundars Bērziņš un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone parakstīs sadarbības deklarāciju ar nolūku veicināt produktivitāti, konkurētspēju un uz analīzi balstītu ekonomikas politikas izstrādi. Deklarācijas parakstīšana notiks 26.novembrī plkst. 13.00, Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Latvijā Stikla zālē, Aspazijas bulvārī 28.

Ņemot vērā LV PEAK aktivitātes un institūta statusu Ekonomikas ministrija ir rosinājusi LV PEAK noteikt par Latvijas produktivitātes padomi un līdz ar to deleģēt pārstāvēt Latviju Eiropas Savienības dalībvalstu produktivitātes padomju tīklā. Produktivitātes padomei būs jāstrādā pie Eiropas Savienības produktivitātes kāpināšanas. LV PEAK jau līdz šim aktīvi dažādos formātos ir rosinājusi diskusiju sabiedrībā par produktivitātes tēmām.

Ar šo sadarbības deklarāciju LV PEAK un LDDK vēlas veicināt produktivitāti, konkurētspēju un uz analīzi balstītu ekonomikas politikas izstrādi. Šī deklarācija uzlabos akadēmiskās un zinātniskās vides saikni ar uzņēmējdarbību Latvijā un tās attīstību. Kā arī palīdzēs veiksmīgāk īstenot dalību Eiropas Savienības dalībvalstu produktivitātes padomju tīklā.

Par LV PEAK

Galvenā LV PEAK misija ir veikt neatkarīgu, objektīvu un zinātniski pamatotu konkurētspējas un produktivitātes analīzi un izstrādāt politikas ieteikumus Latvijas valdībai. LV PEAK padomē darbojas augsti kompetenti locekļi, tostarp akadēmiķi un izcili ekonomisti, kas pārstāv Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Universitāti un privāto sektoru. LV PEAK sadarbojas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Darba devēju konfederāciju un citām organizācijām. 2018. gadā LV PEAK iniciēja semināra organizēšanu “Produktivitāte un konkurētspēja Baltijas un Ziemeļvalstīs”. Balstoties uz LV PEAK foruma aktivitātēm un pētījumiem, 2019. gada maijā tika izdota monogrāfija “Produktivitātes celšana: tendences un nākotnes izaicinājumi“. Šobrīd LV PEAK strādā pie pirmā ziņojuma par produktivitāti.

Dalīties